Repareret sort boks skal give vished om EgyptAir-ulykke


(Modelfoto / Arkiv)

En af de to sorte bokse fra det EgyptAir-fly, der styrtede i Middelhavet i maj, er blevet repareret, siger den egyptiske efterforskningsenhed tidligt tirsdag. Det skriver Reuters.

Håbet er, at optagelserne i boksen kan give indblik i, hvorfor flyet styrtede ned.

- Den ene sorte boks er blevet repareret med succes af den franske havarikommission (BEA), skriver den egyptiske ulykkeskommission i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Egypterne sendte mandag de sorte bokse videre til Frankrig, for at eksperter fra den franske havarikommission kunne gøre et forsøg på at fjerne havsalt fra datakortene.

- En række test er blevet gennemført, og vi kan nu vide os sikre om, at begivenhederne blev retmæssigt optaget. Arbejdet med at reparere den anden boks vil begynde i morgen (tirsdag, red.), står der videre i pressemeddelelsen.

EgyptAir MS804 - en Airbus A320 - forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen 19. maj. Besætningen sendte ingen nødsignaler.

Der var 66 mennesker om bord på flyet, men ingen af de omkomne er bjærget.

Passagererne talte 30 egyptere, 15 franskmænd, to irakere, to canadiere samt passagerer fra Algeriet, Belgien, Storbritannien, Tchad, Portugal, Saudi-Arabien og Sudan.

Syv besætningsmedlemmer og tre sikkerhedsfolk omkom også i styrtet.

De to sorte bokse blev bjærget tidligere på måneden fra et af Middelhavets dybeste steder mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, som eftersøgningen har koncentreret sig om.

Islamisk Stat påtog sig kort efter styrtet skylden, men efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken. De har dog ikke udelukket et terrorangreb.

/ritzau/