3 uddannelsestips til dig, der vil arbejde med træ


Dette er sponsoreret indhold

De fleste mennesker elsker duften af træ, nogle mere end andre, og hvis du går med en drøm om på en eller anden måde at arbejde med træ, så læs med her, hvor vi giver dig tre gode bud på, hvad du kan blive.

Der er flere måder, man kan arbejde med træ på, og hvilken man skal vælge afhænger dels af temperament men også om, hvor godt man har hænderne skruet på. Nogle er fikse på fingrene, mens andre nærmest har ti tommelfingre, og dette bør man have i tankerne, når man vælger uddannelse.

Det kan du blive, når du vil arbejde med træ

Tømrer
Som tømrer arbejder du i sagens natur med træ, og her kan du virkelig få afløb for dine fantasier om at arbejde med træ. En tømrer arbejder med mange forskellige typer af opgaver og med forskelligt værktøj. Båndsliber til flere formål, stiksav og naturligvis hammer og tommestok er blot nogle af de hjælpemidler, en professionel tømrer benytter sig af. Arbejdet som tømrer kan dog være hårdt for kroppen, da man ofte skal ligge på knæ eller stå i umage stillinger for at udføre arbejdet.

Skovarbejder
En anden mulighed, hvis du gerne vil arbejde med træ, er at blive skovarbejder. Her arbejder du med træet på en anden måde, nemlig ved blandt andet at fælde eller beskære træer og plante helt nye. Som skovarbejder arbejder man ude hele dagen, så hvis du er en indekat, er dette måske ikke noget for dig. Holder du derimod af naturen og elsker at være udenfor, kan det være drømmejobbet, og her har du virkeligt fingrene nede i produktet. Også her kan arbejdet være hårdt og er altså ikke for de svagelige, da man skal bruge sine kræfter og der ofte er tale om tunge løft, selvom man også her har maskiner til at hjælpe med opgaverne.

Tømmerhandel
Den sidste mulighed, vi vil se på her, er at arbejde som butiksmedarbejder i en tømmerhandel eller trælasthandel. Her er der mange forskellige opgaver, og her har du, i modsætning til jobbet som tømrer eller skovarbejder, kontakt med kunderne, hvilket kan være værd at tage med i sine overvejelser, hvis man er meget social og godt kan lide at have en bred kontaktflade. I dette job skal du både betjene kunder, fylde op, bestille varer hjem og skære tømmer til, så der er tale om en varieret arbejdsdag, når man arbejder i en tømmerhandel.

Der er altså flere muligheder, hvis man drømmer om at arbejde med dette fascinerende naturmateriale, som har så mange anvendelsesmuligheder, og dette er blot et udpluk. Du kan også overveje en profession som gulvlægger eller møbelsnedker, hvis forslagene herover ikke appellerer til dig, og således er der altså mange indgange til det at arbejde træ.