21-årig sigtet for drab på familiemedlem i Tisvildeleje

En 21-årig mand, der tirsdag morgen bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, er sigtet for drab på en 55-årig kvinde.

Hun blev mandag fundet død i Tisvildeleje.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af sigtelsen lyder det, at drabet skete mandag morgen, og at det skal være begået med kniv.

Under retsmødet tirsdag oplyser, den sigtedes forsvarsadvokat ifølge Ekstra Bladet, at han erkender "en del af de faktiske omstændigheder".

Det uddybes ikke, hvad han nærmere præcist erkender.

Den 21-årige mand vil dog gerne forklare sig over for retten.

- Jeg vil gerne genfortælle, hvad jeg sagde til forhøret i går (mandag, red.), siger han ifølge sn.dk.

Politiet modtog anmeldelsen om kvinden klokken 08.27 mandag morgen.

En halv time efter blev den 21-årige mand, der er i familie med kvinden, anholdt. Det vides ikke, hvilken familiær relation de har.

Det var ifølge Nordsjællands Politi manden selv, som anmeldte episoden til politiet. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Hændelsen fandt sted på Pyramidestien i Tisvildeleje, som er et område, der rummer mange sommerhuse.

Retsmødet tirsdag var sat til at begynde klokken 8.00 ved Retten i Helsingør.

Ifølge Ekstra Bladet, der er til stede i retten, bliver den sigtede ført ind i retssalen iført en "sygehusskjorte og med et tæppe omkring sig".

Ifølge avisens journalist virker manden tydeligt påvirket af sagen, "og stemmen dirrer, da han skal oplyse sit navn og fødselsdato".

På tilhørerpladserne sidder mandens pårørende.

Herefter anmoder anklager Bente Schnack om, at dørene blev lukket af hensyn til efterforskningen, hvilket dommeren, Ulla Ingerslev, imødekommer.

Det betyder, at offentligheden ikke kan få indblik i den sigtedes forklaring og de beviser, som anklagemyndigheden mener at have.

Der bliver desuden nedlagt navneforbud, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at beskrive den 21-årige mand yderligere.

Dommeren besluttede ved grundlovsforhørets afslutning at varetægtsfængsle manden i fire uger.

Han skal ikke "have mulighed for at påvirke efterforskningen ved at samstemme forklaring med andre", lyder begrundelsen.

/ritzau/