Vanvid: Bilist knuste modkørende bils forrude med appelsiner


HELSINGE: Tre biler er torsdag aften blevet ofre for et livsfarligt hærværk, idet der fra en modkørende bil er kastet appelsiner på motortrafikvejen mellem Helsinge og Hillerød. En bil med to kvinder i fik knust forruden, og måtte borttransporteres på et fejeblad.

Der blev torsdag aften, kort før kl. 21, slået alarm til Nordsjællands Politi om et livsfarligt hærværk på Hillerødvejen mellem Helsinge og Hillerød.

En ukendt gerningsmand havde fra sin bil kastet flere appelsiner mod de modkørende biler på motortrafikvejen. Hærværksmanden havde haft held til at ramme i alt tre biler, hvoraf en fik forruden knust med et voldsomt brag – lykkeligvis kom ingen personer noget fysisk til.

– Vi har hertil aften fået anmeldelser om, at der er blevet kastet med appelsiner fra en bil, og vi vil gerne indskærpe over for folk, der skulle få en ligeså dårlig idé, at det er noget, vi ser meget alvorligt på. Faktisk sidestiller vi det med stenkast, siger Jakob Tofte, vagtchef ved Nordsjællands Politi, tidligt torsdag aften til Ekstra Bladet.

Kastet med appelsiner bliver anset for yderst alvorligt, og på linje med kast af sten idet kraften som appelsinerne rammer med er det dobbelte af hvad bilerne kører imod hinanden med.

Hvis begge biler kører 90 km/t vil appelsinen kollidere med den modkørende bil med en kraft af ca. 180 km/t – noget som nemt kan udløse en ulykke alene ved en pludselig og voldsom knusning af en forrude hvor en bilist kan miste herredømmet.

Har du set eller hørt noget – så kontakt politiet på 1-1-4.

#