Fem kræves fængslet efter rydning af Pusher Street


Politiaktionen på Christiania fredag eftermiddag.

Fem mænd fremstilles lørdag i grundlovsforhør i kølvandet på politiets store aktion fredag, hvor Pusher Street på Christiania blev ryddet for hashboder.

Fire mænd er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De stod i nogle af hashboderne, da politiet rykkede ind, oplyser senioranklager Helle Sørensen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den femte mand blev også anholdt under fredagens aktion. Men det skyldtes, at han var eftersøgt for at have kastet sten mod politiet ved en tidligere lejlighed.

Sidstnævnte fremstilles, som det er normalt, i byrettens særlige afdeling for grundlovsforhør, Dommervagten, der har til huse på Politigården. De fire andre fremstilles i en af byrettens andre afdelinger.

I alt 37 salgsboder blev fjernet, og 18 personer blev anholdt under fredagens aktion. Desuden beslaglagde politiet fem kilo hash og fire kilo skunk samt en kniv, tre peberspray og en mængde fyrværkeri.

Ved afslutningen af aktionen blev der kastet sten og kanonslag mod politiet. Seks betjente kom til skade, og to måtte en tur på skadestuen, oplyser Dannie Riise, der er leder af Taskforce Pusher Street.

Politiet har begrundet den store aktion med et håb om at kunne fortrænge den organiserede kriminalitet og den åbenlyse hashhandel fra området og på den måde gøre Christiania mere fredelig.

Men allerede fredag aften, da politiet havde forladt området, kunne flere medier berette, at hashhandlen i Pusher Street var i gang igen.

/ritzau/