Det skal du vide inden du foretager et bankskifte


Dette er sponsoreret indhold

Når man træffer beslutningen om, hvilken bank, der skal varetage ens økonomi, så kan denne beslutning have stor indflydelse på din videre færd i livet. Det er nemlig din bank, der determinerer hvorvidt du kan optage et lån samt giver dig den fornødne rådgivning, når økonomien spidser til. Dog kan det virke uoverskueligt at danne sig et overblik over, hvilken bank man skal vælge, og hvornår man bør skifte til en anden bank.

Hvad koster det af skifte bank?
Har man fundet en bank, der opfylder de krav den pågældende kunde har, så skal man være indstillet på, at der kan være nogle omkostninger forbundet med et bankskifte. Ofte dækkes disse omkostninger fuldt af din nye bank - men det er ikke en garanti.

Ved bankskiftet, så kan din nuværende bank opkræve betaling for at overføre eksempelvis din pensionsopsparing, værdipapirdepoter eller afvikling af lån. Som udgangspunkt er der ikke nogen regler for, hvad denne service koster, men prisen skal være passende og rimelig med henblik på de omkostninger servicen koster banken. Har man en såkaldt indlånskonti, der er uden binding og har eksisteret i mere end 12 måneder, så er denne gratis at få overført. Er indlånskontoen dog mindre end 12 måneder gammel, så kan din forhenværende bank opkræve et gebyr for skiftet.

Kend dine behov som kunde
Er man kommet til den konklusion, at det er tid til et bankskifte, så kan man som kunde gøre sig nogle overvejelser i forhold til ens behov. Befinder man sig i en situation, hvor man er på boligjagt, men mangler den sidste kapital til at kunne finansiere købet af sin drømmebolig, så kan man med fordel finde en bank, der er villig til at låne den fornødne mængde penge. Har man derimod arvet nogle penge, og ønsker at investere disse i stedet for at betale penge for at have dem stående i banken, så kan man rette blikket mod en bank, der tilbyder investeringsrådgivning.

Processen bag et bankskifte
Efter man har realiseret sit bankskifte, så er det blot det logistiske arbejde, der skal på plads. Heldigvis klarer din nye bank flyttearbejdet for dig, hvilket som udgangspunkt tager maksimalt 12 arbejdsdage. Man skal dog notere sig, at overførsel af enkelte typer produkter og ydelser skal ske inden for syv bankdage, disse værende betalingsoverførsler, indlånskonto og betalingsserviceaftaler. Med henblik på betalingsserviceaftaler, så skal du bede banken vente med at flytte betalingerne før alle månedens regninger er beta