18-årig crosskører i kritisk tilstand efter sammenstød med bil

GILLELEJE: En 18-årig mand fra Gilleleje er i kritisk tilstand, efter han kolliderede med en svingende personbil på sin crossmaskine på Bonderupvej udfor Cirkle K, søndag aften.

Ulykken skete kl. 20.23, idet en kvindelig bilist i sin personbil ville foretage et venstresving ind mod tankstationen – af endnu ukendte årsager overså hun den modkørende crossmaskine og drejede ind foran den unge mand på hans to-hjulede crossmaskine, så han ramte ind i passagersiden af hendes personbil, en VW Golf.

Slog hovedet mod biltaget
Ved kollisionen mellem crossmaskinen og personbilen slog den 18-årige mand, ifølge de første tekniske undersøgelser på stedet, hovedet ind i kanten af bilens tag. Der var dog intet som tydede på at han røg op over bilen, som det ellers forlød på uheldsstedet i første omgang. Det er uklart om hvorvidt den 18-årige benyttede styrthjelm.

Bragt til RH Traume i København
En ambulance og en akutlæge kom hurtigt frem til uheldsstedet, hvor der allerede var førstehjælp i gang til den kvæstede unge mand, som lå på fortovet ved siden af sin crossmaskine. Efter lægen og paramedicinerne havde arbejdet med den 18-årige mand et stykke tid på uheldsstedet, kørte man fra stedet med udrykning med kurs mod Rigshospitalets Traumecenter i København.

Køretøjer taget med til undersøgelser
Politiet fik ligeledes afspærret og sikret uheldsstedet, idet omfanget af den 18-åriges skader gjorde at der skulle en bilinspektør frem til at foretage de tekniske undersøgelser af uheldsstedet. Efter bilinspektøren havde afsluttet de foreløbige undersøgelser af uheldsstedet blev såvel crosseren som personbilen indbragt til nærmere tekniske undersøgelser, herunder om bremser, lys og styretøj har været i orden.

Falck blev tilkaldt til at borttransportere køretøjerne, og der var ryddet op på uheldsstedet omkring kl. 23.30, og alle afspærringer fjernet.

De pårørende til den kvæstede unge mand er underrettet, oplyser Nordsjællands Politi.

#

#