Efterlyst for drabsforsøg: Nu sigtet for drabsforsøg på mand i Portugal

DANMARK: Den efterlyste Anders Hove Christensen har siden midt i august været efterlyst af det danske politi for drabsforsøg - nu er han varetægtsfængslet i Portugal for et nyt drabsforsøg i Lissabon.

Den 24-årige mand, Anders Hove Christensen, er eftersøgt af dansk politi i forbindelse med et drabsforsøg i Aarhus d. 12. august i år. Her er han mistænkt for at være gerningsmanden som med en kniv dolkede sit offer flere gange, så denne var i kritisk tilstand. Ofret overlevede dog sine skader.

Dagen efter blev Andres Hove Christensen efterlyst med foto af Østjyllands Politi, men han var som sunket i jorden. Nu er han dukket op i Portugal, hvor han fredag aften endnu engang brugte kniv mod et andet menneske.

Anders Hove Christensen er af portugisisk politi blevet sigtet for, torsdag d. 8. september på Avenida Gago Coutinho i Lissabon, at have stukket en 40-årig mand ned. Ofret blev ifølge portugisiske medier stukket flere gange i underlivet med en kniv af Anders Hove Christensen.

Anders Hove Christensen kunne dog ikke stikke af fra portugisisk politi, men blev anholdt kort efter drabsforsøget på den 40-årige mand og har nu været fremstillet i retten i Lissabon og er her blevet varetægtsfængslet.

Eftersom Anders Hove Christensen er efterlyst internationalt kan dansk politi formentlig kræve ham udleveret - men næppe før Portugal's retssystem er færdige med ham.

Kendt for tidl. drabsforsøg
Anders Hove Christensen er kendt i forbindelse med bandekriminalitet, bla. har han været medgerningsmand i en skudsag og været håndlanger for den stærkt kriminelle Danny Abdalla, leder af Den Internationale Klub, og mest kendt for at være idømt udvisning fire gange af Danmark. Han kan dog ikke udvises, da han liv - mest ifølge Danny Abdalla - vil være i fare ved udvisning til hans hjemland, Libanon.

I 2017 blev den kendte voldsdømte, etnisk indiske Anders Hove Christensen, dengang medlem af DIK, idømt tre års fængsel for at haveaffyret flere skarpe skud mod et hus, hvor en mand og en kvinde befandt sig - de slap dog begge uskadt.