3 tegn på at du har en journalist gemt i dig


Dette er sponsoreret indhold

Har du nogen siden tænkt på, at du måske har en lille journalist gemt i dig? Det er der nok mange, der ikke har, men faktisk er der mange, der har evnerne til at blive journalist. Ikke alle er dog dygtige nok at blive ansat på en af de store aviser eller Tv-stationer, men mindre kan også gøre det, og nogle vil trives bedre på f.eks. en lokalavis eller et fagblad.

Her i artiklen guider vi dig til, om du måske har en lille journalist gemt i dig, for der findes rent faktisk nogle tegn på, om det kan være den vej, du skal gå, hvis du står og skal vælge uddannelse, eller du er kørt træt i dit lagerjob hos ajprodukter eller et andet sted, hvor du måske nok har været glad for at være, men føler at der skal ske noget nyt.

En hund efter nyheder
Elsker du at se nyheder, og er TV2 News og CNN dine favorit Tv-kanaler, kan det være et tegn på, at du skal være noget inden for journalistik. Hvis din værksteds reol bugner af gamle udklip om interessante sager forstærker det mistanken om, at du interesserer dig for samfundet og ting, der sker.
Har du også installeret forskellige nyhedsapps på din mobil telefon, er der ingen tvivl, du er simpelt hen en hund efter nyheder og har altså en interesse i, hvad der foregår rundt omkring.

Med hvor det sker
Er du på pletten, når der sker noget, f.eks. ved de store topmøder med store og vigtige personer fra ind- og udland, er du klar med dit kamera ved kontroversielle demonstrationer eller filmer du fra dit vindue, når der er bandeskyderi på gaden udenfor din ejendom, så er der ret gode chancer for, at du trives med den buzz og spænding der ofte kan være indenfor journalistfaget.
Måske uploader du også billeder fra ovenstående situationer til platforme, hvor du kan tjene lidt penge og samtidig bidrage til nyhedsstrømmen og i sidste ende måske en opklaring.

Du kan lide at kommunikere
Du er god til at skrive og formulere dig, måske endda så god, at du kan bestride et job som skrivning af linkbuildingtekster om alt lige fra mårhunderegulering og kviklån til slamsugning og køberrådgivning. Det er et tegn på, at du har en god fantasi, og det skal der nogle gange til, når man vil være journalist. Du elsker at skrive og er desuden god til at redigere tekster og skære ind til benet, men også at fylde på og skabe en tekst med et givent antal ord, når dette er påkrævet.
Kan du sige ja til disse tre tegn, er der ingen tvivl, det er journalist, du skal være.