Piger filmede mens deres venner overfaldt ung mand

To piger på 16 og 17 år er fredag ved Retten i Hillerød blevet dømt i en voldssag, selv om de ikke selv deltog i det voldelige overfald.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Like localeyes.dk på Facebook

Overfaldet fandt sted på Veksø Station og gik ud over en 18-årig mand, som tidligere havde haft et kærestelignende forhold til den 16-årige pige.

Selve overfaldet blev begået at to drenge på 15 og 16 år, som slog og sparkede offeret, mens pigerne stod i nærheden og filmede det, der skete, på deres smartphones.

Kort forinden havde pigerne desuden oprettet en gruppe på Facebook, hvor både pigerne og drengene skabte en hadsk stemning mod den 18-årige.

- Jeg tramper ham i hovedet og spytter på ham, lød et af pigernes opslag, og et anden lød:

- Først smadrer I ham, så han ligger ned, og så fortjener han flade af (os).

Selv om pigerne hverken trampede, spyttede eller slog på offeret, så var deres kommentarer på Facebook med til at overbevise retten om, at de også skulle dømmes for de slag og spark, som drengene tildelte den 18-årige.

Alle fire blev idømt 40 dages betinget fængsel, og de skal blandt andet underlægge sig tilsyn af kommunen.

- Den her sag er et godt eksempel på, hvordan hård retorik på internettet kan udvikle sig til en uheldig adfærd i virkeligheden, siger anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann i en udtalelse efter dommen.

/ritzau/