Stor politiaktion i Østjylland: 22 anholdt i sag om organiseret kriminalitet

Politiet har anholdt 22 personer i Østjylland. 17 af dem vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør, oplyser bandeenheden Task Force Vest.

Anholdelserne skete onsdag, hvor politiet efter en længere efterforskning af organiseret kriminalitet ransagede 22 adresser.

Like localeyes.dk på Facebook

Politiet giver ingen oplysninger om, hvad sagen nærmere handler om. Det sker af hensyn til den videre efterforskning af sagen.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget om, hvilke grupperinger eller sagsområde der er tale om, siger politiinspektør Brian Olsen fra Task Force Vest.

De overordnede fokusområder for arbejdet i Task Force Vest er rocker- og bandekriminalitet samt indbrud i private hjem.

Ifølge Brian Olsen har politiets jurister vurderet, at der i sagen er grundlag for at bede retten om fuldstændig hemmeligholdelse. Det kaldes også dobbeltlukkede døre.

Det sker kun i sager, hvor retten vurderer, at det er af afgørende betydning for den videre efterforskning, at politiet og anklagemyndigheden får lov til at holde sagens oplysninger tæt til kroppen.

Jævnligt forekommer der såkaldt lukkede døre i forbindelse med retsmøder. I de sager er sigtelserne mod de mistænkte dog tilgængelige for offentligheden. Når der er dobbeltlukkede døre holdes også sigtelserne skjult.

Leder af Task Force Vest Brian Voss Olsen understreger overfor Ekstra Bladet, at anholdelserne ikke har noget at gøre med gårsdagens drab i Vejle.

/ritzau/