Overtrådte fuld stop: 85-årig dræbt i trafikuheld

FREDERIKSVÆRK: Det fik tragiske konsekvenser, da en 85-årig bilist fredag formiddag tilsyneladende overtrådte et Fuld Stop i krydset Hundestedvej – Evetoftevej i udkanten af Frederiksværk.

Ulykken skete omkring kl. 10.15 hvor der blev slået alarm til 1-1-2 om den voldsomme ulykke, som medførte afspærring af begge veje i adskillige timer.

Den 85-årige mand var, ud fra sporene på stedet at dømme, kommet kørende ad Evetoftevej, og her skulle han stoppe helt op før udkørsel på Hundestedvej idet der i krydset er fuldt stop. Fuld stop betyder at en bilist ikke blot har ubetinget vigepligt, men også skal stoppe 100% op før der fortsættes ud i krydset uanset om der er trafik eller ej.

Om den 85-årige mand stoppede op eller ej er bla. en af de ting som Bilinspektøren og politiets teknikere nu undersøger.

Det ligger fast at den 85-årige mand kom ud i krydset, hvor han blev ramt direkte ind i førersiden, i området omkring motorrummet, og bilen slynget rundt på stedet mens modpartens bil fortsatte 30-40 meter endnu inden den stoppede op i den modkørende vejbane.

Civile udførte førstehjælp indtil ambulancer, akutlæge og lægehelikopter ankom til uheldsstedet. Udover politiet blev også mandskab fra Frederiksborg Brand & Rednings station i Frederiksværk sendt til stedet til bla. afskærmning for de kvæstede personer.

Efter lægerne og paramedicinerne havde behandlet de to kvæstede bilister, blev den 85-årige mand fløjet direkte til RH Traume på Rigshospitalet, mens den anden bilist – ligeledes en mand – blev kørt til kontrol på Hillerød Hospital.

Efter ankomsten til Rigshospitalet blev den 85-årige mand erklæret for død, og de pårørende er underrettet.

En bilinspektør samt politiets teknikere ankom til stedet og foretog tekniske undersøgelser af uheldsstedet, inden brandmandskabet kunne begynde at rydde op på vejen, herunder fjernelse af vraggods fra bilerne og blod fra vejbanen som måtte spules væk.

Politiet kunne først omkring kl. 13 ophæve afspærringerne omkring uheldsstedet.

#

#