Tysk kitesurfer dræbt i ulykke på Rømø

En tysk mand kom så alvorligt til skade i en kitesurfingulykke fredag, at han nogle timer efter mistede livet. Det oplyser vagtchef Allan Dalager fra Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag.

Ulykken skete på Sønderstrand på Rømø, som er et populært område for kitesurfere. Fredag klokken 14.43 blev den 39-årige surfer løftet højt op i luften af vinden, hvorefter han styrtede mod jorden.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

- Han blev bragt til Odense Universitetshospital, og her blev han erklæret død klokken 17.03. De pårørende er blevet underrettet, fortæller Alan Dalager.

Ifølge vagtchefen blev politiet i første omgang ikke tilkaldt i forbindelse med ulykken. Det var først ved meddelelsen om dødsfaldet, at ordensmagten kom ind i billedet. Derfor har politiet endnu ikke et klart billede af, hvordan ulykken nøjagtig er indtruffet.

Kitesurfing regnes som en såkaldt ekstremsport. Det minder om almindelig windsurfing, men i stedet for et sejl, der er fast monteret på surfbrættet, drives surferen frem af et sejl, som flyver oppe i luften - en drage.

Der er flere eksempler på alvorlige ulykker, hvor opvinde og andre uforudsete vejrfænomener har vist sig farlige for kitesurfere.

I påsken i 2007 mistede en 23-årig mand livet, da vinden fik fat i hans kitesurfingudstyr, som han var i færd med at gøre klar. Manden fløj 136 meter gennem luften, inden han ramte en garagevæg og blev dræbt.

I oktober 2011 brækkede en 14-årig dreng fra Tyskland et ben og et håndled ved en kitesurfingulykke ved Børsmose Strand ved Oksbøl.

I september sidste år blev en kitesurfer ved Kongelundsfortet på Amager løftet 10 meter op i luften, hvorfra han faldt mod jorden. Heldigvis slap han med lettere kvæstelser.

/ritzau/