Igen: Antennemast ramt af påsat brand


HELSINGE: Natten til torsdag omkring kl. 02.30 udbrød der en kraftig brand ved den store mobilmast på Idrætsvej, og politi samt brandvæsen var hurtigt fremme.

Mandskab fra Gribskov Beredskabs station i Helsinge ankom kort efter til stedet, hvor det brændte mellem bygningen med teleudstyr og selve tårnet. Det var således især kabelbakken med en stor mængde kabler og en boks på tårnets fod som stod i flammer.

Brandfolkene fik ilden under kontrol og slukket, men skaderne på den store antennemast var omfattende.

Branden medførte at betjente og teknikere fra Nordsjællands Politi var massivt tilstede torsdag, hvor der bla. med politihunde blev ledt efter spor i et stort område og samtidig arbejdede teknikere iført hvide dragter med at finde tekniske spor på stedet – og her især undersøge brandårsagen nærmere.

De tekniske undersøgelser er formentlig ikke overstået, idet stedet natten til fredag fortsat var skarpt bevogtet af betjente fra Nordsjællands Politi.

Branden på antennetårnet bærer mange lighedspunkter med den påsatte brand i radartårnet i Vejby d. 25. maj i år – om branden i antennemasten i Helsinge ligeledes er påsat eller blot et besynderligt uheld.

– Vi kan bekræfte, at vi er ved at efterforske branden i Helsinge og herunder årsagen til, at branden opstod. Eventuel sammenhæng til tidligere brande af tilsvarende karakter indgår også i efterforskningen, men det kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræftes, om der foreligger en reel sammenhæng. Af hensyn til efterforskningen i sagen har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer dertil, oplyser Nordsjællands Politi til Local Eyes