Derfor blev han kvalt: Ville give sin morder oralsex


Gerningsstedet i Bogense


En 36-årig mand fra Litauen erkender, at han er skyld i en 20 år ældre mands død.

Det 56-årige offer blev lørdag formiddag fundet død i sit hjem på Skovvej i Bogense, hvor hjemmeplejen desuden fandt den 36-årige, der lå og sov.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

I et retsmøde i Odense er det søndag kommet frem, at den 36-årige efter eget udsagn strammede et reb om den anden mands hals.

Formålet var at få den 56-årige til at besvime, fordi han angiveligt skulle have bedøvet den nu drabssigtede med medicin med henblik på at udføre oralsex på ham.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der var til stede ved retsmødet.

– Jeg hader homoseksuelle, skal den 36-årige litauer have sagt flere gange under politiets afhøring lørdag aften.

I søndagens retsmøde ønskede han ikke at udtale sig, så anklager Karin Ehlers Jørgensen måtte nøjes med at læse op af politiets afhøringsrapport.

Heraf fremgår det, at den afdøde fredag aften havde inviteret litaueren med sig hjem, hvorefter de to satte sig til at drikke.

I løbet af aftenen eller natten skal den 56-årige ifølge den sigtede have puttet medicin i hans øl. Pludselig kunne han ikke røre sig, og den 56-årige forsøgte herefter at åbne sin gæsts bukser for at røre ved hans lem.

Da den sigtede igen kunne bevæge sig, greb han et reb i sin taske og strammede det om den 56-åriges hals.

Like localeyes.dk på Facebook

Herefter gik litaueren ind og lagde sig til at sove i den døde mands seng.

Ifølge Fyens Stiftstidende afviser den sigtede imidlertid at have lagt mærke til, at den 56-årige fynbo sad død i sin kørestol.

Det var hjemmeplejen, der omkring klokken 11 lørdag formiddag fandt den afdøde og den formodede gerningsmand og derefter kontaktede politiet.

Ved politiets ankomst fandt betjentene ifølge Fyens Stiftstidende en kop fyldt med medicin. Samtidig konstaterede man, at litaueren havde en promille på 2,48.

I søndagens grundlovsforhør valgte dommeren at varetægtsfængsle litaueren frem til 17. juni 2016.

/ritzau/