Hash-sag i byretten: Tirsdag handler det om Gaza-striben


Arkivfoto

Tirsdag tager Københavns Byret hul på endnu en maratonsag i kampen mod den organiserede hashhandel på Christiania.

I alt 14 mænd står tiltalt for i større eller mindre grad at have deltaget i den åbenlyse hashhandel på Christiania.

Også perioderne, de har deltaget i handlen, varierer - nogle forhold går tilbage til februar 2013. Men ingen af dem er tiltalt for at have deltaget i hashhandlen efter 17. september sidste år.

Den dag indledte politiet tidligt om morgenen Operation Swipe og anholdt i alt 31 personer.

Sagen, der indledes tirsdag handler om handel i det område af Christiania, som kaldes Gaza-striben. Til august indledes en anden sag mod 16 personer, der var tilknyttet boder i området, der kaldes Fronten.

Foruden hashhandel er flere af de 14 tiltalt for at være i besiddelse af hash og andre stoffer til eget forbrug samt besiddelse af diverse våben som strømpistol, tåregasspray og ulovlige knive.

Står det til anklagemyndigheden skal de alle 14 sendes i fængsel, og derudover vil man konfiskere forskellige værdier hos dem. Det drejer blandt andet om dyre kameraer, malerier, ure og designermøbler.

Det kommer dog til at tage tid for retten at komme igennem de 56 tiltalepunkter i det 30 sider lange anklageskrift. Først til november ventes der at blive afsagt dom i sagen.

Politiet har igennem de senere år gang på gang slået ned på den åbenlyse hashhandel i fristaden, men den blomstrer tilsyneladende hurtigt op igen.

Den hidtil største aktion fandt sted 13. marts 2014. Under kodenavnet "Nordlys" slog politiet til mod salg og leverancer af hash til Pusher Street, og flere end 80 personer blev anholdt.

De mange anholdelser mundede ud i, at 76 personer blev dømt i byretten. Langt de fleste valgte at anke deres domme til østre landsret og i sidste uge blev de første ti dømt i Højesteret.

I Højesteret blev de ti idømt straffe, der gik fra fængsel i 1 år og 9 måneder til fængsel i 2 år og 9 måneder.

/ritzau/