21-årig mand dræbt af bilist: Tre unge nægtede at sige hvem der kørte

KØBENHAVN: En 21-årig mand blev dræbt på stedet da han blev ramt af en bil på Borups Allé, natten til søndag.

Trafikdrabet blev begået omkring kl. 01.22, hvor den 21-årige mand bevægede sig ud på gaden og her blev ramt af en by-bil med de tre unge mænd i. Efter påkørslen stak de af fra stedet, men efter nogen tid returnerede de til stedet da ambulancer, politi og brandvæsen var tilstede.

Ingen af dem ville dog indrømme hvem der havde kørt bilen, og derfor blev de alle tre anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab. Politiet sikrede bilens airbags, som alle indeholder dna-spor fra hvem der sad præcist hvor i bilen da bilens airbags blev udløst.

De pårørende til den dræbte 21-årige mand er underrettet om det tragiske dødsfald.

19-årig varetægtsfængslet
Senere på dagen endte det med at en 19-årig mand blev fremstillet i et grundlovsforhør, og her sigtet for uagtsom manddrab ved at have kørt om kap med en anden bil og her have ramt den dræbte 21-årige mand med en hastighed på ca. 116 km/t.

Ifølge by-bilens gps-system mente anklageren bla. at bilen havde været oppe på 145 km/t på den tur som den 19-årige mand havde kørt, men altså at påkørslen skete med 116 km/t i en 60-zone.

Forsvareren mente ikke, at den 19-årige mand skulle varetægtsfængsles, idet det ikke var sikkert om hvorvidt den dræbte havde befundet sig i et fodgængerfelt eller om den dræbte var gået over for rødt lys - desuden mente forsvareren også, at den sigtede 19-årige mands personlige omstændigheder skulle tages i betragtning, idet han bliver student mandag.

Dommeren mente derimod på linie med anklageren at der er tale om en begrundet mistanke, og at 'retshåndhævelsen ikke kan tåle, at han er på fri fod under efterforskningen.

Den 19-årige mand blev varetægtsfængslet i foreløbigt 22 dage.