Sådan får du dit smil tilbage efter en ulykke


Dette er sponsoreret indhold

Uheld og ulykker i trafikken sker tit. Det kan efterlade ofrene med ar på sind og krop. Uanset om man kører bil, cykel eller er gående, kan det uventede ske når man helst og det kan være på bekostning af dine tænder. Det ville være utrolig ærgerligt at lade et uheld markere dig resten af livet, men heldigvis kan tandheltene redde dig.

Uheld kan ske når man mindst venter det. Derfor skal man i trafikken have sikkerheden i højsædet uanset hvilket køretøj man styrer – om det er bil, cykel, knallert eller egne ben. Større køretøjer volder ofte større skade, men hvis ikke man har cykelhjelm på, kan man selv på en cykel komme galt afsted.

Tænk over det: selv når du har cykelhjelm på, kan resten af kroppen stadig komme til skade. Hovedet er beskyttet, men det er tænderne for eksempel ikke. Tandlægerne på Østerbro har kigget på mange forskellige sæt tænder – også manglende tænder – og én ting er sikkert: forebyggelse er bedre end reparation.

Fix bisserne lokalt
Når man kommer galt afsted med tænderne, er det godt at have en lokal tandlæge, man hurtig kan blive tilset af. Tandpine gør livet surt og det er for eksempel noget tandlæge valby kan få bugt med. Her kan du få taget røntgenbilleder, undersøgt tænderne og få lagt en handlingsplan for din mund.

Det betyder dog ikke at du frit kan lege bokser i en fightclub og risikere at få slået tænderne ud. Medmindre du har en rigtig god forsikring, kan det blive en dyr omgang at få dem alle erstattet. Tænder gror ikke på træer og de gror heller ikke ud af munden som negle gør på fingrene. Derfor er det en god idé at passe på dem og investere i at pleje dem så de holder hele livet.

Pas på dit smil
Tandlægen kan gøre en masse for dine tænder, men hvis du vil beholde det flotte smil i så lang tid som muligt, kan det betale sig at pleje dem løbende og konstant. Hellere forebygge og undgå sygedomme i tænderne, som paradentose, frem for at få det behandlet hos tandlægen og ende med en regning der kunne undgås. En ganske almindelig, men grundig, tandbørstning morgen og aften kan gøre underværker i længden.

Det er ikke så meget den enkelte tandbørstning der gør den store forskel for dit smil. Men mange bække små gør stor å: efter mange års grundig tandbørstning morgen og aften, vil du nyde at høste frugterne af dit arbejde. Mens andre jævnaldrende har mistet en tand eller to, vil du kunne smile stort og vise alle dine flotte tænder frem.

Med lidt hjælp fra din tandlæge, kan du også få en mere grundig tandrensning for at holde tænderne skarpe. Hvis det skulle ende med et hul i en tand, er det heldig med muligheden for tandfyldninger og hvis du vil snyde dig frem til et hvidere smil, er tandblegning også en mulighed. Kontakt blot tandlægerne på Østerbro eller i Valby for at høre mere.