Brøndby har ikke travlt med at hente nye millioner


Arkivfoto

Bestyrelsen i Brøndby fik på tirsdagens generalforsamling bemyndiget retten til at udstede nye aktier, der vil kunne indbringe klubben op til 127,5 millioner kroner inden for fem år.

Med tanke på at klubben sidst i april lånte fire millioner kroner af nu forhenværende bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, kunne man fristes til at tro, at klubben hurtigt ville udnytte retten til en kapitaltilførsel, men ledelsen i Brøndby afviser at have travlt.

Like localeyes.dk på Facebook

- Vi har fået et mandat til at lave en kapitalforhøjelse, hvis vi har et behov for det, men det behøver ikke at være lige med det samme.

- Det er tydeligt, at vores økonomi og likviditet er lidt anstrengt, og derfor er vi nødt til at sikre os, at vi kan tiltrække mere aktiekapital, hvis det bliver nødvendigt, siger Jesper Eigen Møller, der er ny bestyrelsesformand i Brøndby.

Også Brøndbys administrerende direktør, Jesper Jørgensen, medgiver, at likviditeten er presset, men at klubben ikke står og falder med en kapitaltilførsel de kommende måneder.

Klubben har nemlig et stærkt kort i baghånden, hvis der opstår kortsigtede økonomiske udfordringer.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvornår vi vil lave en kapitaltilførsel. Det skal vi i direktionen drøfte sammen med bestyrelsen, men der er ingen tvivl om, at vores likviditet er presset, og den skal vi have forbedret, siger Jesper Jørgensen.

Spørgsmål: I har lige lånt fire millioner kroner af jeres nu tidligere bestyrelsesformand, hvor presserende er det at få hentet yderligere kapital?

- Det er ikke mere presserende, end at Jan har afgivet en støtteerklæring til selskabet, og det gør, at vi har den sikkerhed og ro til at gøre det, der er rigtigt for Brøndby, siger Jesper Jørgensen.

Hvis Brøndbys bestyrelse vælger at udbyde nye aktier, vil det være klubbens eksisterende aktionærer, der har førsteret til at skyde flere penge i klubben.

Storaktionær Jan Bech Andersen, der ejer cirka 26 procent af aktierne i klubben, har allerede tilkendegivet, at han vil udnytte sine tegningsretter til at købe nye aktier, hvis der kommer en aktieemission.

/ritzau/