Tragisk: Motorcyklist og passager dræbt i ulykke


Ulykkesstedet ved på Gammel Silkeborgvej i Randers.

En motorcyklist og en passager har torsdag aften mistet livet i en trafikulykke på Gammel Silkeborgvej i Randers, oplyser politiet.

Motorcyklen forulykkede klokken 19.11, fortæller Christian Riis, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

- Motorcyklen kørte sammen med en bil. De to personer, som befandt sig på motorcyklen, er afgået ved døden, fortæller vagtchefen.

Vagtchefen oplyser, at politiet torsdag aften arbejder på at få kontakt til de pårørende til de dræbte. Før det er sket, vil politiet ikke komme med yderligere oplysninger om deres identitet.

Der foreligger endnu ikke nærmere detaljer om årsagen til ulykken på Gammel Silkeborgvej. Men oplysninger fra Rådet for Sikker Trafik viser, at netop sammenstød med biler er blandt de hyppigste årsager til alvorlige motorcykelulykker.

Rådet oplyste i marts i år, at de typiske motorcykelulykker for eksempel sker, fordi venstresvingende biler overser motorcyklerne. Også biler, som kører ud fra sideveje og ikke bemærker motorcykler i høj fart, tegner sig for mange ulykker.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik viser tal fra Vejdirektoratet, at der i perioden fra 2010 til 2014 skete 884 alvorlige motorcykelulykker i Danmark. Det vil sige ulykker med enten dødelig udgang eller alvorlig tilskadekomst.

Ulykken i Randers var torsdagens anden alvorlige trafikulykke. Tidligere på dagen forulykkede to biler ved Visborg nær Hadsund. Også her var der tale om en ulykke med to dødsofre.

/ritzau/