Dating i Danmark: Sådan dater danskerne


Sponsoreret indhold.

Dating har ændret sig meget gennem tiden. Engang eksisterede det amerikanske ord ikke engang i det danske ordforråd. I dag er det imidlertid helt anderledes. Læs mere om danskernes datingvaner her!

Kan du huske dengang, man virkelig skulle være modig for at tage nogens hånd? Dengang et kindkys var noget helt ekstraordinært? Dengang man kunne være uger, måneder, ja, måske endda år om at tage sig sammen til at invitere nogen på et stævnemøde?

Sandsynligvis kan du ikke huske det, for mange af de ting ligger langt tilbage i tiden. I hvert fald hvis man ser på danskernes datingvaner i dag. Danskerne dater nemlig en hel del og på mange forskellige måder. Og det har aldrig været nemmere.

Kærligheden er kun et klik væk
Ja, den er god nok: Kærligheden er kun et klik væk - eller et swipe, alt efter hvilken platform man bruger. Det startede med nogle ganske få hjemmesider, hvor man kunne lægge en profil op og lede efter én, der matchede. På Scor dating kan man i dag finde et hav af forskellige sider til dating, og de fleste er nok en del mere pikante end datidens datingsider.

I dag er der en platform for alle, der ønsker at date. Du kan finde en datingside for seniorer og en dating side for unge. Men de mest populære platforme er imidlertid de mange apps, der lynhurtigt kan downloades til telefonen. Og lige så hurtigt som de downloades, er det at finde en date.

Det er blevet nemmere og friere at date
Derfor har dating i Danmark ændret sig på to grundlæggende måder: Det er blevet nemmere at date, og det er blevet friere. Det er selvfølgelig ikke blevet nemmere i den forstand, at man aldrig ved helt nøjagtig, hvordan daten går. Der er ikke andet for end at springe ud i det og håbe på, at det bliver en fed aften i stedet for et flop.

Ikke nødvendigvis den store kærlighed
Men det er blevet nemmere end nogensinde før at finde nogen at gå på date med. Det kræver bare et klik eller et swipe, så har du et match. Og et match er ikke nødvendigvis den store kærlighed. Det kan lige så godt bare være en sjov aften eller måske en weekend.
Derfor er det også blevet friere at date. Danskerne dater på alle mulige måder og med et hav af formål. Det er blevet meget mindre stigmatiseret at date af andre grunde end at finde en livspartner. Man kan date hvem, man vil, hvornår man vil, og hvordan man vil.

Er det for nemt at finde kærligheden?
Det eneste man behøver at bekymre sig om i dag, når det kommer til dating i Danmark, er om det er blevet for nemt at date. Det er skønt med al den frihed, men man må gøre sig lidt umage for også at bevare spændingen. Man skal helst være en lille smule nervøs på en date. Når der er noget på spil, er det nemlig også mere interessant. Og enhver date må jo gerne være interessant!