Hør lydfil: To anholdt for skuddrab på uskyldig mand i Vollsmose


Fyns Politi har torsdag den 15. april 2021 foretaget sigtelse af yderligere to personer for drabet på en uskyldig mand den 24. juni 2020 i Vollsmose. Derudover offentlig gør Fyns Politi også en lydfil, hvor man hører to andre personer, som politiet håber, nogle kan og vil hjælpe med at identificere.

Det er en intensiv og grundig efterforskning, der nu fører til, at Fyns Politi har rejst sigtelse mod yderligere to personer i drabssagen fra Vollsmose sidste sommer, hvor 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt af skud i Egeparken. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Sigtes for drab
De to nye sigtede er to mænd på hhv. 19 år og 21 år, som begge er fra Odense. De to personer sigtes for manddrab og forsøg på manddrab efter straffelovens § 237, til dels, jf. § 21, ved den 24. juni 2020 ca. kl. 23.50 i forening med hinanden og i forening med den 22-årige mand, der blev varetægtsfængslet den 13. januar i år, med en pistol at have affyret minimum fire skud for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel. Forehavende mislykkedes, da de to personer på motorcyklen ikke blev ramt af skuddene. Skudene ramte i stedet den uskyldige 31-årige mand, der omkom.

Da de to personer allerede sidder varetægtsfængslede i en anden sag, vil der først bliver afholdt grundlovsforhør på et senere tidspunkt, hvor de to personer vil forsøges varetægtsfængslet i drabssagen. Fyns Politi har på nuværende tidspunkt i alt sigtet fire personer for drab eller for medvirken til drab i sagen.

Vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen siger: “Vi har nu sigtet de fire personer, som vi mistænker for at være involverede i drabet på Abdinur Mohamed Ismail. De gerningsmænd, vi fortsat mangler at få identificeret, er de to personer tidligere nævnt som A og B, der åbner ild først, og som vi mener, var det egentlige mål for det skud, der ramte Abdinur Mohamed Ismail.”

Politidirektør Arne Gram er tilfreds med den positive udvikling i efterforskningen, fordi en uskyldig borger blev dræbt, og fordi der den seneste tid har været en opblussen af utryghedsskabende hændelser i Vollsmose:

“Jeg er overordentlig glad for, at efterforskningen skrider frem. Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser. Der er ingen tvivl om, at det er et af de sværeste miljøer at efterforsker i, og derfor er jeg særligt glad for, at vi er kommet hertil nu. Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til, at kontakte os hvis man ved, hvem de er. Det er vigtig fordi, vi gerne vil have så mange af de her banditter i fængsel som muligt, så vi kan få genetableret trygheden i Vollsmose og i de andre dele af Odense, hvor bandernes kriminalitet skaber utryghed.”

Hvad der skete den 24. juni 2020
Fyns Politi har tidligere detaljeret beskrevet hændelsesforløb som efterforskningen har afdækket. Det opsummeres her igen:

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.

Klokken 23.48 ankom en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 til Egeparken nr. 150. Ved Egeparken afgav først person A  en serie skud mod den 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange. Der bliver også skudt mod en hund, som efterfølgende afgik ved døden.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp.

Få sekunder efter – klokken 23.49 – viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer 2 kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmandens skudlinje.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men de lykkedes i stedet med at stikke af ad Åsumvej, hvor de blev eftersat af en politipatrulje.

Ny lydfil – Hjælp med at identificere de to personer på scooteren
De fire maskerede personer fra Gruppe 2 er nu sigtede i sagen. Det er personerne A og B fra Gruppe 1, som Fyns Politi fortsat mangler at få identificerede, og hvor politiet igen beder offentligheden om hjælp.

Vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen siger:

”Vi vil meget gerne have identificeret de to personer, som på videoen ses kører væk på scooteren, og som vi mener, er dem man kan høre råbe på den lydfil, som vi nu offentliggør. Det er vores klare formodning, at der er vidner, som kender identiteten på A og B, og som kan genkende stemmerne og dermed hjælpe politiet med opklaring af sagen.”

Lyden er optaget fra en telefon. Hvis man kan genkende en eller begge stemmer, bedes man kontakte Fyns Politi på 114. 

Fakta om lydfilen/ videoen
Advarsel: Lyden på videoen kan virke voldsom!
Lydfilen/videoen er optaget den 24. juni 2020. Man kan ikke se personer på videoen, men man kan høre stemmer, der råber, lyden af en hund, der klynker, og så en række høje brag – muligvis lyden af skud. Det er personerne bag stemmerne, der råber, som Fyns Politi ønsker identificeret. Fyns Politi er opmærksom på, at lyden af hunden, der klynker, fordi den er blevet skudt, kan virke voldsom, men vi har vurderet, at lydfilen med stemmerne er vigtig at få ud til offentligheden i håbet om, at nogen kan bidrage til identifikationen.