Politibil forulykket under udrykning: Undveg svingende bilist på landevej

DØNNEVÆLDE: Søndag aften kl. 18.33 forulykkede en politibil under udrykning på Dønnevældevej, ulykken blev udløst da en bilist ville foretage et venstresving netop som politibilen kom kørende i høj fart.

Ifølge Nordsjællands Politi skete der ingen personskade ved ulykken som skete lige ved krydset Møllebjergvej og Dønnevældevej – lige overfor NAG’s bygninger på Dønnevældevej.

Politibilen var en af de nye køretøjer, en VW Touran, og med to betjente i bilen kørte politibilen med fuld udrykning fra Helsinge og i retning mod Græsted. Samtidig kørte en personbil i samme retning som politibilen ad Dønnevældevej, uvidende om det hurtige udrykningskøretøj som kom bagfra i høj fart.

Ved Møllebjergvej vil personbilen svinge til venstre, uheldigvis passer det sammen med at patruljevognen er tæt på og trods horn og lygter begynder bilisten at svinge mod venstre mod Møllebjergvej da denne ikke har opdaget politibilen komme kørende bagfra, føreren af patruljevognen må derfor bremse hårdt op og undvige for at undgå en kollision - hvilket heldigvis også lykkes.

Hændelsesforløbet er beskrevet overfor Local Eyes af en beboer ved ulykkesstedet.

Politibilen er dog kommet så meget ud af kurs, at den kører ud på den modsatrettede cykelsti, ned i grøften og her ryger en tur rundt om sin egen akse ved kollision med både grøften og det kraftige hegn til den store hestefold på Dønnevældevej.

Tilsyneladende er en del af hegnet gået gennem forruden på patruljevognen, men trods at politibilen uden tvivl er totalskadet, så er meldingen fra Nordsjællands Politi at der ikke skete nogen personskade ved ulykken. Omkring kl. 20.00 var Dansk Autohjælp færdige med at samle politibilen og alverdens vragdele sammen og havde ryddet op på uheldsstedet.

Hvilken alarmmelding som den forulykkede patrulje var på vej til er ukendt.