Voldsom gårdbrand hærger ved Skanderborg

HVOLBÆK: Politi, ambulance og brandvæsen arbejder lørdag eftermiddag ved en voldsom gårdbrand på Hvolbækvej, lidt øst for Skanderborg. Alarmen indløb via 1-1-2 kl. 14.11 og sendte straks mandskab afsted med fuld udrykning.

Brandvæsnet arbejder på brandstedet med to sprøjter og vandforsyningen sikres ved brug af tre tankvogne. Der er tale om en lade som var fuldstændigt overtændt ved redningsmandskabets ankomst og er ikke til at redde.

Brandmandskabet fik også hurtigt fjernet en række gasflasker som stod inde i den brændende lade, og udover en masse brændende halm skulle der ikke være noget som kan være til fare for brandmandskabet af væsentlig grad.

Brandvæsnet har derfor sat alt ind på at sikre hovedhuset på gården, og det skulle umiddelbart være lykkedes at hindre ilden i at sprede sig videre på gården.

Beredskabsstyrelsen er også ankommet til brandstedet med en grab, det sker for at få pillet halmen ud og slukket bid for bid - en halmbrand af dette omfang tager lang tid at slukke og brandvæsnet vil derfor være der i mange timer endnu.