Facebook tredobler sit overskud


Arkivfoto

Facebook tredobler sit overskud til 1,5 milliarder dollar, viser regnskabet for første kvartal.

Samtidig fortsætter antallet af brugere på det sociale medie med at stige. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Aktive månedlige brugere steg til 1,65 milliarder, mens daglige brugere af Facebook steg med 16 procent til 1,09 milliarder. Mange af de daglige brugere logger på Facebook fra deres mobil.

Den samlede omsætning steg til 5,38 milliarder dollar i første kvartal. I første kvartal sidste år var den samlede omsætning på 3,54 milliarder dollar, og Facebook har derfor oplevet en stigning på 56,8 procent.

- Vi har haft en god start på året, udtaler Facebooks medstifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, i forbindelse med regnskabet.

Det ses i den pæne omsætning, at det er lykkedes selskabet at tiltrække nye annoncører, mens de eksisterende annoncører har bidraget positivt til Facebooks stigende reklameindtægter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig bliver Facebook stadig mere populær at bruge på mobiltelefonen, og det er netop annoncer på smartphones og tablets, som forventes at udgøre størstedelen af de digitale annonceindtægter i år.

Den seneste tid har ellers ikke været god ved virksomheder som Google, Microsoft, Apple og Twitter, som er blandt de virksomheder, der med årets første kvartalsregnskaber har skuffet investorerne.

Det sociale medie Twitter, som fremlagde sit kvartalsregnskab tirsdag, har ligesom Facebook kunnet glæde sig over en fremgang i antallet af brugere gennem de seneste tre måneder.

De første tre måneder af 2016 havde i gennemsnit 310 millioner aktive brugere om måneden. I kvartalet før lå tallet på omkring 305 millioner brugere. Alligevel var regnskabet ikke så positivt, som analytikerne havde ventet.

/ritzau/