Voldsom eksplosion i lejlighed: Døre og vinduer blæst ud


FREDERIKSHAVN: Brandvæsen, politi og ambulancer blev onsdag aften sendt afsted på en melding om eksplosion i en 2-sals lejlighed på Provst Dreslers Vej.

Der viste sig dog at der ikke var nogen ild at slukke, idet eksplosionen havde blæst sig selv ud og dermed var brandskaderne efter eksplosionen minimale – og utroligt nok havde eksplosionen ikke medført skader på nogen personer. Beboeren befandt sig i et andet rum af lejligheden, og bag en massiv mur som beskyttede mod eksplosionen.

– Ingen er heldigvis kommet til skade, men eksplosionen var så kraftig, at døre og vinduer er blæst ud, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Ifølge Nordjyllands Politi retter mistanken sig mod en mulig gas-lækage fra en luftfrisker som kan have ført til eksplosionen.

Skadesservice har omkring kl. 22.30 overtaget skadestedet, som afspærres sammen med politiet så der i morgen kan påbegyndes tekniske undersøgelser af stedet.

Det er dog ret sikkert at der er tale om et usædvanligt bizart uheld, hvor en luftfrisker befandt sig i samme rum som et tændt stearinlys. En gas er så sivet ud af luftfriskeren, og da koncentrationen af luft, gas og varme fra det tændte stearinlys nåede den rette blanding – så sagde det bang.