Bendtner nu HELT færdig i Wolfsburg


Arkivfoto

Efter at have været ude af holdet gennem flere måneder er Nicklas Bendtner nu helt fri af den tyske fodboldklub VfL Wolfsburg.

Bundesligaklubben oplyser på sin hjemmeside, at kontrakten med danskeren, der egentlig stod til at udløbe i sommeren 2017, er blevet ophævet.

Dermed nåede Bendtner knap to år i Wolfsburg, som han skiftede til fra Arsenal i sommeren 2014.

- Både Nicklas og os havde høje forventninger til hans ophold i Wolfsburg, men efter to år må vi indse, at forventningerne aldrig var indfriet fra hans eller vores side, og derfor gav et fortsat samarbejde ikke mening.

- Der er gensidig enighed om, at det er den bedste løsning for alle parter at stoppe samarbejdet. Vi ønsker Nicklas det bedste fremover i karrieren, siger Wolfsburgs sportsdirektør, Klaus Allofs.

Nicklas Bendtner er ikke citeret på Wolfsburgs hjemmeside, men på Twitter skriver Bendtners agent, Ivan Marko Benes, følgende i tre tweets:

- Det er på mange måder en god løsning for Nicklas. Nu gælder det om at træffe modne valg, der finder tilbage til kernen.

- Og kernen er én ting: at spille og at gøre det godt. Vi vil gå grundigt til værks, så Nicklas ender det rette sted.

- Nu arbejder vi grundigt og fordomsfrit på at finde en rigtig og tryg klub - i god tid, inden transfervinduet lukker, skriver agenten.

Opholdet i Wolfsburg blev aldrig nogen stor succes, men på positivsiden spillede Bendtner en afgørende rolle, da klubben vandt den tyske Super Cup over Bayern München sidste sommer.

Bendtner udlignede til sidst i den ordinære spilletid, og i straffesparkskonkurrencen afgjorde danskerens spark kampen.

6. februar spillede Nicklas Bendtner 81 minutter i en ligakamp mod Schalke 04, men siden har han ikke været på banen.

Han var derfor heller ikke med i landstræner Åge Hareides første landsholdstrup i marts.

/ritzau/