Krigsveteraner bag fakkeloptog I Helsingør for at støtte café Kagefryd

HELSINGØR: Søndag viste borgere fra Helsingør deres foragt og modstand mod den politisk motiverede hærværksbølge, der har ramt den lille lokale café Kagefryd - alene fordi Café Kagrfryd støtter danske krigsveteraner.

Jytte Stubs støtter med en del af overskuddet fra sit kagesalg i Café Kagrfryd Dansk Veteran Support, som er en hjælpeorganisation for danske tidligere udsendte soldater - det er der åbenbart nogen, der ikke bryder sig om.

Café Kagefryd har nu ad flere gange været udsat for hærværk i form af ubehagelig graffiti, hvor vinduer og døre er blevet malet på med rød maling.
Søndag har borgere i Helsingør sagt fra overfor forfølgelsen af Café Kagefryd med et fakkeltog på Blomstertorvet, hvorfra de gik gennem Helsingørs gader og endte ved Café Kagefryd.
Fakkeltoget var en anmeldt og godkendt demonstration til støtte for såvel veteranerne, Café Kagefryd - og ytringsfriheden.

Blandt deltagerne i demonstrationens fakkeltog var også Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, som tidligere har udtrykt foragt for hærværket, og søndag lagde kraftig afstand til det politisk motiverede hærværk mod caféen.

Hvis hærværksmændene havde troet deres handlinger ville møde sympati - så har de i den grad taget grumme fejl, det er i stedet Jette Stub som har mødt masser af sympati, bla. i form af en del blomsterhilsener, folk er kommet forbi for at købe hendes kager som ekstra støtte til veteranforeningen og andre har valgt at donere penge til veteranforeningen direkte gennem Jette Stub.

- Jeg synes, det er helt fantastisk med den opbakning, jeg møder. Jeg kan se, at der er mange, der deltager. Det er rørende og dejligt at vide, jeg har en hel by i ryggen. Jeg er varm og glad over det - og det giver mig en tryghed, når jeg går rundt, sagde Jette Stub til TV 2 Lorry.

Søndagens fakkeltog var som tidligere nævnt lovformligt anmeldt til politiet som en demonstration, og ved demonstrationer gælder forsamlingsforbuddet på mere end fem personer ikke. Arrangørerne sørgede dog for undervejs at huske deltagerne på at holde god afstand til hinanden.