Dræber narko: Fem dræbt af syntetisk ‘Supermand’


‘Superman-pillerne’ er præget med supermands ikoniske kendemærke. Udateret politifoto.

Forgiftede stoffer menes at være årsag til, at fem unge mennesker omkom på en musikfestival i Argentina natten til lørdag.

Ifølge landets sikkerhedsminister skal de fem unge mellem 21 og 25 år have taget euforiserende stoffer, som var tilført en form for gift.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

- Det er tydeligt, at nogen har blandet gift i stofferne. For disse unge menneskers død ligner det, som sker, hvis man indtager gift, siger Patricia Bullrich i et interview på tv.

Fire andre deltagere på festivalen Time Warp blev indlagt i kritisk tilstand.

En femte person, som også blev indlagt, er i bedring ifølge sundhedsmyndighederne i Buenos Aires.

Det fremgår hverken af meldingen fra myndighederne eller af sikkerhedsministerens tv-interview, om stofferne formodes at være forgiftede med det formål at gøre skade.

Ofrene fik kramper og høj feber, da de indtog stofferne, fortæller chefen for akutberedskabet i hovedstaden, Alberto Crescenti.

Ifølge toksikologen Marti Braschi menes de unge at have taget det syntetisk fremstillede stof "superman", der er et miks af ecstasy og metamfetamin.

Den elektroniske musikfestival Time Warp, der fandt sted i Buenos Aires natten til lørdag, er den lokale argentinske udgave af en stor festival for elektronisk musik.

Time Warp-festivalen er oprindeligt opstået i Tyskland. Den er siden blevet holdt i både Buenos Aires, New York og flere andre byer.

Festivalen i Buenos Aires skulle efter planen være fortsat lørdag aften, men den blev aflyst efter dødsfaldene.

/ritzau/