Nordsjællands Politi indfører opholdsforbud i tre klubhuse

Nordsjællands Politi har i dag indført forbud mod at opholde sig på tre adresser i henholdsvis Frederiksværk, Hillerød og Helsingør, hvor Bandidos MC har til huse. Forbuddet gælder foreløbig i 14 dage, og en overtrædelse af forbuddet udløser som det klare udgangspunkt minimum 60 dages fængsel.

Fra i dag klokken 17 og indtil videre frem til den torsdag den 11. februar 2021 klokken 17 er der indført opholdsforbud på tre adresser i henholdsvis Frederiksværk, Hillerød og Helsingør. De tre adresser huser tilholdssteder for personer relateret til grupperingen Bandidos MC, der er i konflikt med grupperingen NNV, og det er denne konflikt, som ligger til grund for opholdsforbuddene.

Det er blandt andet politiets vurdering, at en brand natten til tirsdag i denne uge ved Bandidos MC’s tilholdssted i Helsingør var påsat, og at ildspåsættelsen fandt sted som led i konflikten imellem grupperingerne Bandidos MC og NNV.

- Det er komplet uacceptabelt, at konflikten har ført til en brandstiftelse, som kunne have resulteret i, at nogen var kommet alvorligt til skade. Alle, der bor og færdes nær tilholdsstederne, skal føle sig trygge, og det er en af årsagerne til, at der er indført opholdsforbud, fortæller politidirektør i Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow.

Nordsjællands Politi har opsat skilte med information om forbuddet ved de tre tilholdssteder samt sat ekstra låse på indgangene. En overtrædelse af forbuddet udløser som det klare udgangspunkt minimum 60 dages fængsel, men kan straffes med fængsel i op til to år.

- Vi holder et meget vågent øje med både personerne involveret i denne konflikt og deres tilholdssteder, også selvom der nu er opholdsforbud på adresserne. Med indførelsen af opholdsforbuddene håber jeg, at vi kan minimere risikoen for angreb mod tilholdsstederne, og vi overvejer desuden løbende, om vi skal tage andre værktøjer i brug for at få lagt en dæmper på konflikten, slutter Jens-Christian Bülow.

Adresserne på de tre tilholdssteder er:
• Stubbedamsvej 17B, 3000 Helsingør 
• Industrivænget 27, 3400 Hillerød 
• Industrivænget 12, 3300 Frederiksværk