Gør badningen til en leg


Dette indhold er sponsoreret

Mange oplever gråd og skrig, når badekarret fyldes op med vand og sæbe, og det igen engang er blevet til at få de mindste i bad. Vandet kan have en skræmmende effekt på babyer og børn og gøre dem usikre. I længden kan dette skabe frustration hos den, som står for tjansen. Der findes dog et stort udvalg af badelegetøj, som kan gøre badningen til en leg og noget, som de mindste ser frem til og ikke længere skal frygte.

En god leg for alle aldre
En kuglebane til badet, en badeand eller små speedbåde er blot få eksempler på, hvad der eksisterer af badelegetøj i dag. Find noget forskelligt legetøj, som kunne passe til barnet og brug det som en afledningsmetode, i tilfælde af, at den mindste ikke brænder for at komme i bad. Med et udvalg af forskelligt legetøj, findes der altid et alternativ, hvis badeanden ikke var et hit. Det er helt naturligt, at nogle børn oplever badningen som en udfordring, grundet forskellige årsager. Med badelegetøj kan der dog skabes hyggelige, trygge og sjove omgivelser for barnet og det vil kunne forbinde rutinen med noget sjovt og glædeligt. Der eksisterer badelegetøj til såvel babyer som mindre børn og generelt noget for enhver smag, om det så skal være vildt eller roligt. Fordelen ved det hele er, at badelegetøj kan skabe en god leg for alle aldre. Oplever barnet nemlig badningen som en leg, vil det for det den voksne også være en fornøjelse at skulle stå for badningen.

Legetøjet styrker barnet
Ikke nok med, at badelegetøjet er sjovt at lege og pjaske rundt med i vandet, bringer det også andre fordele med sig. Ved siden af den rene fornøjelse, kan legen med legetøjet nemlig styrke barnets kreativitet og koordination. Med forskellige dyr og køretøjer, kan de små nemt skabe små lege og fantasiverdener i vandet. Legetøj med forskellige farver, former og funktioner kan styrke koordinationen, idet barnet eksempelvis ved at skulle fiske eller ved at skulle samle forskellige dele, øver sig i at finde ud af, hvad der kan høre sammen. Legetøjet kan bruges uafhængigt af, hvad det næste step for barnet skal være og hvor i udviklingen det befinder sig. Hvad end det er at stå under bruseren eller at soppe i vandkanten på stranden, kan badelegetøjet gøre badningen til en leg. At gå fra halve løsninger og kompromisser, til skønne og sjove oplevelser, når det kommer til badningen, vil desuden skabe stolthed hos såvel barnet og den voksne.