Mette F-dukke brændt af efter demonstration blev opløst

En dukke, en såkaldt mannequin, udklædt som Danmarks Statsminister Mette Frederiksen, blev lørdag aften forsøgt sat i brand af endnu ukendte gerningsmænd.

Lørdag aften var der en varslet og lovlig demonstration i København mod coronarestriktionerne, det var ligesom sidst arrangeret af gruppen Men In Black som havde givet klart udtryk for at man ikke ville have deltagerene lavede ballade eller anden uro - det lykkedes også i det store hele.

Præcist hvor lang tid der gik, efter MIB selv havde opløst demoen, og til at dukken kom op at hænge er uklart, men langt de fleste deltagere skulle på dette tidspunkt have forladt demoen i ro og orden.

Det var reelt først efter demoen var afsluttet, at en større gruppe mennesker - ifølge Københavns Politi ca. 100 personer - forsamlede sig foran Forum, hvor der så blev afskudt fyrværkeri, kanonslag og spillet høj musik - det var angiveligt først her omkring at Mette Frederiksen-dukken blev klynget op og forsøgt sat i brand.

Efterslæbet fra den opløste demo udviklede sig nu til flere sammenstød med politiet, efter demonstranter ifølge Københavns Politi kastede med bla. dåser og flasker mod betjente. I alt fem personer skal være blevet anholdt efter demonstrationen var blevet opløst.

Under politiets arbejde i området blev der slået på adskillige af de pressefolk som dækkede hændelserne, en opførsel fra politiets side som er fuldstændig uhørt.