MIB’s demonstration i Aalborg er slut: Fem personer anholdt

Nordjyllands Politi meddeler, at ’Men in Black’-demonstrationen i Aalborg her til aften den 9. januar 2021 nu er slut. Fem deltagere blev anholdt og seks i alt sigtet. Demonstrationen larmede en del, men forløb ellers med nogenlunde orden.

Nordjyllands Politi melder, at de ca. 50-65 fremmødte under navnet ’Men in Black’ er færdige med at demonstrere i Aalborgs gader her til aften den 9. januar 2021. Politiet fulgte de sortklædte demonstranter tæt på hele turen.

”Det var vigtigt for os at etablere kontakt til deltagerne før demonstrationen og ridse retningslinjerne op, og det lykkedes vi med. Kort efter demonstrationens start begynder nogle af deltagerne så at brænde romerlys af og kaste med kanonslag, og vi konstaterer også, at demonstranterne afviger fra den rute, de har oplyst os. Så skrider vi ind med det samme, og det har en god effekt. Resten af demonstrationen forløber med nogenlunde orden,” evaluerer vicepolitiinspektør Sune Myrup, der var leder af politiets indsats her til aften.

Fem personer blev anholdt og i alt seks personer blev sigtet – alle for at overtræde fyrværkeriloven.

Sune Myrup forklarer, at politiets opgave i forbindelse med demonstrationen overordnet set har været at balancere to hensyn:

”På den ene side skal vi sørge for, at de fremmødte har mulighed for at gøre brug af deres ret til at demonstrere og ytre sig. På den anden side skal vi sikre ro, orden og tryghed og være klar til at gribe ind, hvis der bliver optræk til massiv uro,” forklarer Sune Myrup.

Han er derfor tilfreds med, at demonstranterne ophørte med at fyre fyrværkeri af, da politiet greb ind og i øvrigt forlod Kildeparken roligt, da demonstrationen var ovre.

’Men in Blacks’ demonstration varede fra ca. kl. 17.30-19.00.