10 års fængsel for drab på tidligere rocker


Odense den 30. marts 2015.


Retten i Odense har kendt en 35-årig mand skyldig i drabet på eksrockeren Kenneth Peder Haugstrup. Det oplyser retten på sin hjemmeside. Offeret blev i marts sidste år fundet dræbt af knivstik i en bil i det sydlige Odense.

Sagen har været speciel, fordi den drabstiltalte mand under sagen har været på fri fod. Han blev i første omgang varetægtsfængslet i dagene efter drabet, men i september valgte anklagemyndigheden på Fyn at løslade manden.

Like localeyes.dk på Facebook

35-årige Jesper Hansen er af retten blevet idømt ti års fængsel. Retten har desuden bestemt, at manden nu skal varetægtsfængsles, skriver fyens.dk. Jesper Hansen har valgt at anke sin dom til Østre Landsret.

Det var på Jacob Hansens Vej i Hjallese i det sydlige Odense, at Kenneth Peder Haugstrup blev fundet død i en rød Renault Mégane.

Politiet fik mistanke til Jesper Hansen, som efterfølgende blev anholdt. Han har under sagen nægtet sig skyldig i anklagen om manddrab.

– Vi har lagt vægt på, at tiltalte havde et motiv til at dræbe Kenneth Peder Haugstrup, og han havde muligheden, lyder det blandt andet i rettens kendelse om skyldsspørgsmålet.

Tidligere i marts fortalte Jesper Hansen, at han gennem længere tid havde været kuet af Haugstrup, som blandt andet tvang ham ud i forskellige bræk og tyverier. Haugstrup påstod igen og igen, at Hansen skyldte ham penge.

Jesper Hansen har fortalt, at Haugstrup også udstedte såkaldte dummebøder, når afdragene på den opdigtede gæld ikke faldt til tiden.

Retten har vurderet, at Jesper Hansens forklaring om sin færden på drabstidspunktet var utroværdig.

Ved afgørelsen af skyldsspørgsmålet var der dog uenighed blandt de tre dommere og de seks nævninger om, hvorvidt manden skulle kendes skyldig i drabet. To nævninger stemte nemlig for frifindelse.

Dog er det sådan, at hvis der er et flertal på mindst to dommere og fire nævninger, så er det nok til at kende en tiltalt skyldig.

Under sagen er det kommet frem, at Kenneth Peder Haugstrup frygtede for sit liv. Han havde en fortid som prøvemedlem i rockergruppen Hells Angels og havde gennem årene været på kant med både bandidosrockere, AK81’ere og medlemmer af banden Black Army.

Haugstrup var så overbevist om, at hans dage var talte, at han inden sin død bestilte en gravsten – sin egen – hos en stenhugger.

Derudover er politiet af den opfattelse, at Haugstrup var det tiltænkte offer, da en tilfældig mand tilbage i 2010 blev skudt og dræbt på odenseværtshuset Havhesten. Det drab er dog aldrig blevet opklaret.

/ritzau/