Politisk hash-alliance: Christiania skal stresses i hidtil ukendt omfang


Foto og tv fra dramatisk hashrazzia på Christiania 5. november 2013. Her stormede op mod hundrede betjente i kampuniform og civil flere adresser på Christiania, men det endte med, at betjentene måtte flygte løbende med deres bytte. Se artiklen og flere billeder fra denne aktion i bunden af artiklen.

Den omfattende hashhandel på Christiania skal stoppes. Det kræver en alliance bestående af Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Kort efter Socialdemokraterne har forladt ministertaburetterne fremsætter de nu et opsigtsvækkende krav i en måske lige så opsigtsvækkende alliance med Dansk Folkeparti.

Det skriver DR.

- Vi vil have fjernet hashhandlen på Christiania. Det er forbudt at sælge hash i Danmark, og det skal man tage bogstaveligt i et retssamfund. Det er ikke holdbart, at vi har områder i Danmark, hvor man bare tillader ulovligheder, som det sker i Pusher Street, hvor der helt åbenlyst handles hash hver eneste dag, siger formanden for Folketingets retsudvalg Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti til DR.

Begge partier kræver, at justitsministeren Søren Pind laver en ny plan for, hvordan man en gang for alle fjerner hashhandlen på Christiania.

LÆS OGSÅ: Christiania: 3236 sigtet for besiddelse af hash siden 2009
Søren Pind har ikke ønsket at stillet op til et interview med DR, men han skriver følgende på Twitter:

- Så midt i en terrortid og grænsepres skal dansk politi så også nærmest rydde Christiana? Javel ja... @ClausOxfeldt (Forbundsformand for Politiforbundet red.) er I klar?

Søren Pind kommer måske til at makke ret, for han bliver også presset af Socialdemokraterne, som danner hvad der synes som en skæv alliance med Dansk Folkeparti i denne sag.

- Det er ikke meningen, at vi skal have steder i Danmark, hvor lov og orden ikke overholdes. Vi vil sikre, at vi får sat en stopper for den åbenlyse hashhandel, der til daglig foregår på Christiania, siger retsordfører for Socialdemokraterne Trine Bramsen til DR.

Både Trine Bramsen og Peter Skaarup nævner, at hashhandlen har udviklet sig til en milliardforretning, og at det er uacceptabelt.

LÆS OGSÅ: Politiet drosler ned i indsatsen mod hashmarked på Christiania
Idémagerne bag hash-alliancen mellem Folketingets to største partier vil have, at 'fløjlshandskerne' skal tages af. Christiania skal stresses på en helt anden måde, end man hidtil har gjort, lyder det.

Det medfører fx, at der skal sættes endnu hårdere ind overfor pusherne, men også at man skal gå systematisk efter bagmændene.

Det skal blandt andet ske ved at oprette en speciel hash-taskforce i Skat.