Flygtningestrøm får Danmarks befolkning til at vokse


Flygtninge på Hovedbanegården november 2015. Arkivfoto

Regeringen sætter for første gang tal på forventningerne til, hvor mange flygtninge og familiesammenførte der vil komme til Danmark i de kommende år.

Det sker ifølge Børsens netavis, borsen.dk, i et svar fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til Folketingets finansudvalg.

Like localeyes.dk på Facebook

Heraf fremgår det ifølge netavisen, at regeringen regner med, at befolkningen vil vokse med 97.000 personer mere, end det var forventet for et år siden, frem mod 2020.

- Det afspejler alene ændringen i antallet af opholdstilladelser til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i perioden fra 2016-2019, således at antallet matcher forudsætningerne fra finansloven for 2016, skriver Hjort ifølge borsen.dk.

Finansministeren oplyser i øvrigt, at der kommer tal for, hvad det vil betyde for dansk økonomi i april, når det såkaldte konvergensprogram skal offentliggøres.

Regeringen regner med, at Danmark får 25.000 asylansøgere i år og 15.000 næste år. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forklarede dog ved et samråd for nylig, at det er meget vanskeligt at forudse.

Det er ikke alle asylansøgere, der får lov at blive i Danmark, men den såkaldte anerkendelsesprocent er steget de senere år. I 2015 var det 85 procent af alle asylsager, der endte med en opholdstilladelse fra Udlændingestyrelsen.

/ritzau/