To mænd i kritisk tilstand efter voldsomt uheld

HELSINGE: Der skete omkring kl. 15.40 et voldsomt færdselsuheld på Kildevej, ved krydset Kæderupvej. Al færdsel var spærret i begge retninger, og to mænd er meldt som værende i kritisk tilstand.

En del brandkøretøjer, ambulancer, akutlæge, masser af politi og en lægehelikopter var indsat i redningsarbejdet hvor begge de to kvæstede mænd - en mand på 62 år og en mand på 50 år - begge var fastklemte i deres biler.

- Vi arbejder p.t. på Kildevej i Helsinge med et færdselsuheld. Kildevej er totalt spærret mellem Hillerødvej og Høbjergvej. Vi forventer at spærringen vil vare nogle timer på grund af vores undersøgelser på stedet, lød den første melding fra Nordsjællands Politi på Twitter.

Uheldet var ifølge de nuværende oplysninger udløst af et banalt venstresving, en hvid personbil kørte ad Kildevejen mod rundkørslen til Hillerødvejen og skal fuldt lovligt lave et venstresving ind mod Kæderupvej.

Ulykkeligvis overser den mandlige bilist i en VW Up dette og, formentlig i forsøget på at undgå at påkøre den hvide bil bagfra, undviger han over i modkørende vognbane og på tragisk vis kolliderer han så med en modkørende Skoda Citygo, hvis mandlige fører ikke har nogen mulighed for at undvige.

Det forlyder umiddelbart at den voldsomme kollision skete med ca. 80 km/t, hvilket begge bilerne bar stort præg af og efterlod begge førerne af bilerne siddende fastklemt i bilvragene. Personerne i den hvide bil slap fysisk uskadt fra ulykken, men var meget chockerede over ulykken.

På uheldsstedet klippede brandfolkene efter akutlægens anvisninger først føreren af den røde VW Up fri af bilen, og da han var placeret i en ambulance kom føreren af den anden bil fri, ligeledes ved at bilen blev klippet i stykker.

Den 62-årige mand blev fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalets traumecenter. Den 50-årige mand blev efterfølgende kørt til Rigshospitalet med politieskorte.

Efter de kvæstede var fjernet fra uheldsstedet, kom politiets teknikere og en bilinspektør ud til uheldsstedet for at undersøge ulykken nærmere, det endte med at alle tre biler er blevet afhentet og kørt ind til nærmere tekniske undersøgelser.

De pårørende er underrettet, og Kildevejen er blevet genåbnet kort før kl. 19 for almindelig trafik, det oplyser Nordsjællands Politi.