3 gode råd til en pæn have


Dette er sponsoreret indhold

Som husejer er det ikke kun huset og det indvendige man skal vedligeholde. Langt de fleste har også en have tilhørende huset, som skal passes og plejes. Hvis ikke man plejer sin have, så bliver den hurtigt rodet, fyldt med ukrudt, og generelt ikke behagelig at befinde sig i, i de dejlige sommermåneder.

Derfor er det vigtigt at man forsøger så vidt som muligt at holde sin have pæn.
Det er dog ikke alle der er havemennesker, og dermed er det altså heller ikke alle der nyder at bruge sine weekenddage på at klippe græs, klippe hæk, feje blade væk eller vaske fliser i fliserens. Det er for mange blot en pligt på lige fod med at støvsuge og gøre rent, hvilket betyder at man ikke altid får det gjort – specielt fordi det er udenfor, og dermed som regel er af mindre betydning.

Græsplænen har stor betydning for havens udtryk
En af de vigtigste elementer i en have er græsplænen, og den fylder som regel meget i forhold til andre elementer, hvorfor det er helt naturligt at den skal have mere opmærksomhed end så meget andet. Der kan være stor forskel på græsplæner, og en grøn og flad plæne er altid mere indbydende.

Der findes rigtig mange måder at pleje sin plæne på, men som regel så kan det klares med jævnlig gødning og ved at klippe græsset ofte. Jorden hvorpå græsset et plantet har også meget at sige, hvorfor det ikke altid er lige let. Hvis man føler at det er svært at få en pæn plæne, så findes der mange produkter som giver jorden næring, og i værste tilfælde kan man hyre professionelle – f.eks. de samme som kommer i golfklubber, som kommer og vurderer græsplænen og giver den en behandling.

En møbleret terrasse er mere indbydende
En terrasse der er indbydende med gode møbler og forhold er en nødvendighed, hvis man ønsker en have, hvor man kan nyde sommerens solstråler og de sene sommeraftener udenfor.
En træterrasse er behagelig at gå på uden sko, men kræver en del mere vedligeholdelse end f.eks. en stenterrasse, og hvorvidt du har lyst til at bruge tid på at pleje træet på terrassen, er altså en personlig sag.
Hvad end du har sten eller træ, så sørg for at have gode møbler som man kan hygge sig i.

Betal andre for at lave havearbejdet for dig
Som nævnt tidligere så er det ikke alle der har lyst eller tid til at lave havearbejde. Det betyder dog ikke, at man ikke har lyst til at have en pæn have, da man kan få mange gode timer ud af en pæn have – specielt om sommeren.

Hvis ikke man har lyst til at lave arbejdet selv, så kan du heldigvis betale andre for at gøre arbejdet. Det behøver ikke nødvendigvis at være en dyr gartner, da der i dag findes flere alternativer, hvor der f.eks. kommer 2 personer ud og klipper hæk, græs og lurer lidt ukrudt i en halv dag en gang i måneden – alt afhængigt behov. De koster ikke nær så meget som en gartner, men gør et hæderligt stykke arbejde, og du slipper samtidig for selv at gøre det.