Hvilke forsikringer har du brug for?


Dette er sponsoreret indhold

Hvis ikke du er bekendt med forsikringsmarkedet, måske fordi det er første gang du flytter hjemmefra, så kan det være lidt overvældende at finde frem til hvilke forsikringer du skal have. Der findes mange forskellige selskaber at vælge i mellem, og selvom at de fleste tilbyder lignende pakker, så kan du spare lidt penge ved at gøre din research ordenligt.
Det er ikke alle der får tegnet diverse forsikringer i tide, og nogle vælger fuldstændig at undlade f.eks. indboforsikring, da de ikke mener at det er værd at betale til. Det skal dog understreges, at det altid er værd at betale til en forsikring, for hvis uheldet først er ude, så vil være glad for at du har tegnet en forsikring.

Ulykke og indbo skal man altid have
De vigtigste forsikringer er helt klart ulykkesforsikring og indboforsikringen. Hvis du kommer til skade, eller hvis der sker noget med dit hjem – det kan være brænd, vandskade eller andet – så vil du fortryde det foreviget hvis ikke du har en indboforsikring. På samme måde så dækker en ulykkesforsikring hvis du kommer til skade, og skal have erstatning. Du kan f.eks. få erstatning for diverse skader du får på kroppen, som giver varige men, hvorfor det er vigtigt med en ulykkesforsikring.
Det vil sige, at disse to er de eneste som faktisk er et must at have, med mindre du også har bil, for så skal den selvfølgelig også forsikres.

Det er et must at forsikre sin bil
En bilforsikring er en forsikring for sig selv, og er altså udover ulykke og indboforsikring.
Som bilist skal man have en ansvarsforsikring, men du behøver ikke en kasko. Ansvarsforsikring er hvis du kommer til at lave skade på andet eller andre, og kasko er hvis din egen bil går i stykker. Det er en fordel at have begge, men hvis du kører rundt i en gammel spand, som ikke er mange penge værd, så er det nok ikke værd at betale penge til en kaskoforsikring.
Har du værdifulde elektronik i hjemmet? – tegn en udvidet elektronik forsikring
Hvis du har en dyr telefon, et dyrt tv og måske en MacBook eller iMac, så kan det altid betale sig at tilkøbe en udvidet elektronik forsikring. Den koster som regel ikke mere end omkring 100 kr. i måneden, og dækker alle skader på dine elektroniske midler.
Den fungerer som en slags fjumrer forsikring, så endda også hvis du taber din telefon i toilettet – ja, så dækker den. Du betaler blot selvrisikoen som typisk ligger et sted mellem 1000 og 1500 kr. og så får du enten repareret genstanden eller får en ny.

Hvis du er på SU, så burde dit boligtilskud være nok til at betale forsikringerne
Hvis du er på et stramt budget – måske fordi du er på SU, så bør du selvfølgelig stadigvæk forsikres, og du kan faktisk tænke på det således, at dit boligtilskud betaler for dine forsikringer. Det er altså staten der betaler for at DU er forsikret, i hvert fald indtil at din indkomst stiger.
Det kan måske motivere lidt til at få de forsikringer tegnet, når nu ikke pengene kommer direkte fra egen lomme.