Kvinde følte sig udsat for angreb fra advokat


Arkivfoto

Den kontroversielle advokat Hans Boserup bakkede ind i en bil to gange, hvorefter han kørte væk uden at give sig til kende.

Sådan fortæller to unge kvinder torsdag i Retten i Sønderborg. De to kvinder er indkaldt for at berette om påkørslen, som fandt sted i marts sidste år.

- Han kørte lidt frem og så bakkede han ind i mig igen. Han ramte min bil to gange, forklarer den unge kvinde om hændelsen, der fandt sted ved en parkeringsplads ved Netto i Sønderborg.

Advokaten har forklaret, at hans bil kun let berørte en bagvedholdende bil, og at han forlod stedet, fordi sammenstødet var så minimalt, at der umuligt kunne være sket skade.

Det var som "lyden af to børnebadekar i plastik, der støder mod hinanden," har advokaten beskrevet.

Men kvinderne, der befandt sig i bilen, har en anden udlægning af det skete. De beskriver, at der kom et tydeligt bump, og at kofangeren delvist blev revet løs fra bagskærmen.

Den ene kvinde antyder, at der kunne være tale om en bevidst påkørsel fra advokatens side.

- Jeg følte lidt, det var et angreb mod mig, for jeg havde meldt ham for noget tidligere. Jeg vidste, han ikke var så vild med mig, forklarer kvinden, der tidligere har været indblandet i en sag, hvor Hans Boserup var forsvarer.

Advokaten er dog ikke tiltalt for at have haft noget forsæt til at foretage påkørslen.

Hans Boserup har forklaret, at det var en teknisk fejl, der fik bilen - en elbil af typen Renault Twizy - til at bakke i stedet for at køre fremad.

Påkørslen er et af fire forhold i sagen mod den sønderjyske advokat.

Han er desuden tiltalt for at have afgivet falsk forklaring og for i to tilfælde at have misbrugt sin stilling ved at videregive sagsakter fra politiet til sine klienter.

Advokaten er tidligere blevet irettesat og idømt en stribe bøder ved Advokatnævnet for overtrædelse af god advokatskik.

Anklager Bolette Nørbjerg fra Syd- og Sønderjyllands Politi går efter en frihedsstraf og frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed i mindst tre år.

Hans Boserup nægter sig skyldig i alle anklagepunkterne.

/ritzau/