Tragedie: Uligevægtig mand skudt efter dødeligt knivstik på sagesløs mand

NYKØBING F: To personer mistede lørdag eftermiddag livet på tragisk vis, da en mand bevæbnet med knive gik amok på åben gade. manden nåede at stikke en sagesløs mand i halsen, inden han blev skudt og dræbt af politiet. Ofret for knivstikket overlevede ikke sine skader.

Lørdag eftermiddag, kort før klokken 16, blev politiet kaldt ud til Enighedsvej i Nykøbing Falster, hvor en mand gik rundt med flere knive og opførte sig meget truende. Politipatruljer kom hurtigt frem til stedet hvor den bevæbnede mand gjorde udfald mod politiet, men trods adskillige klare opfyldelser af reglerne for afgivelse af skud undlod betjentene at skyde den tydeligt uligevægtige mand.

Manden både jagtede en betjent, som dog undveg knivmanden, han skar/stak i sig selv og kastede en kniv mod betjentene.

Ifølge en video fra den voldsomme situation satte den uligevægtige mand pludselig i løb op mod en lyskurv, hvor en ældre mand befandt sig og ikke nåede i sikkerhed før den ulivevægtige mand havde stukket ham i halsen med en af knivene.

Herefter afgav politiet flere skud, som ramte manden med kniven som faldt dødeligt såret om på jorden. Betjentene ydede med det samme førstehjælp til de to sårede, og manden med kniven og den person, der var blevet stukket, blev kørt til Nykøbing sygehus, hvor de begge blev erklærede døde.

Da sagen er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, har politiet ikke yderligere kommentarer.