Københavns Politi efterlyser vidner til skuddrab


Bil med skudhuller på Frederikssundsvej den 18. december 2015.


I forbindelse med et skuddrab den 18. december 2015 ca. kl. 19.30 på Frederikssundsvej ved Vestvolden på grænsen til Herlev, efterlyser Københavns Politi vidner, der befandt sig på eller omkring gerningsstedet. Politiet efterlyser også vidner, der siden drabet kan have overhørt samtaler omhandlende drabet.

Forurettede (nu afdøde) var en 18-årig ung mand af somalisk herkomst. Han relaterede til bandegrupperingen BROTHAS i Husum.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Forurettede kørte, som fører af en sølvgrå Nissan Primera, fra Shell tanken ud på Frederikssundsvej, hvor han svingede til højre i retning mod Herlev. Med i bilen var to af forurettedes kammerater. I forbindelse med udkørslen fra Shell bremsede to uidentificerede personbiler op og slusede således forurettedes bil ud på Frederikssundsvej.

Samme to uidentificerede personbiler accelererede i sekunderne herefter op på venstre side af forurettedes bil, og fra én af bilerne afgav en ukendt person adskillige skud mod forurettede. Forurettede blev ramt flere gange, bl.a. af et dødeligt projektil i hovedet. Forurettede mistede bevidstheden, og bilen forulykkede i et vejtræ på Frederikssundsvej umiddelbart vest for Vestvolden ved Åfløjen, siger politikommissær Lars Feldt-Rasmussen, Afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

De to uidentificerede personbiler forsvandt ad Frederikssundsvej i vestlig retning.

Politiet vil også gerne i kontakt med et vidne der befandt sig på Shell tanken samtidig med forurettede og dennes kammerater. Vidnet forlod Shell til fods cirka et minut før forurettede kørte fra Shell tanken. Vidnet gik ad Frederikssundsvej i retning mod Vestvolden/Åfløjen.

Pågældende vidne beskrives som:

Dansk mand, kraftig af bygning mellem 25 og 35 år, mellem 170 og 175cm høj, mørkt kort hår i siderne og i nakken og meget tyndhåret på toppen. Han har mørkt mund og hageskæg. Han var iført lyse hovedtelefoner, lys kraftig langærmet trøje med kraftig mørk skrift på maven med teksten ”RYTTEL GEAR” eller ”RYDEL GEAR”, Mørke bukser og sorte sko.

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114 eller på e-mail: kbh@politi.dk