Anklager: Otte års fængsel til revolvermand fra Field’s


Fields den 18. marts 2015.

Anklager hos Københavns Politi, Tomas Hugger, påstår torsdag i Københavns Byret mellem halvandet og otte års fængsel til de dømte i Field's-sagen.

De to personer på 20 og 28 år, som er kendt skyldige i forsøg på manddrab, skal i følge anklageren idømmes otte års fængsel og betinget udvises af Danmark.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

- Et drabsforsøg på én person koster som udgangspunkt seks års fængsel, men det er skærpende omstændigheder, at der her er tale om to gerningsmænd, en person rammes i ryggen med et kraftigt våben, og at der skydes mod fire personer, siger anklageren.

Anklagemyndigheden påstår desuden, at en af de andre dømte, en 20-årig mand, også skal udvises betinget og have to år i fængsel.

18. marts 2015 kom det til en konfrontation mellem to grupperinger i storcentret Field's på Amager, som udviklede sig til en skudduel i centrets parkeringskælder.

Ni mænd deltog på den ene eller anden måde, men kun to personer affyrede skud.

Anklagemyndigheden valgte at tiltale alle ni for forsøg på manddrab, men torsdag blev kun to af de tiltalte dømt for det forhold.

Et af skuddene ramte en mand i ryggen, og gjorde ham lam fra livet og ned, og et andet skud ramte en i armen. De resterende fem af de syv skud ramte ikke nogen og blev afgivet i nødværge, vurderer retten.

Alle ni er kendt skyldige i overtrædelse af våbenloven og for at true den anden gruppering.

Grupperne mødte op i storcentret iført skudsikre veste og med våben i form af knive, en pistol og en revolver.

/ritzau/