Imamer forholder sig tavse efter hastemøde om dokumentar


Ousamma El-Saadi, som er formand for Grimhøjmoskéen ved Aarhus, sagde dog før mødet til DR Nyheder, at det netop var dokumentaren, som skulle bringes op på mødet. Arkivfoto

Der kom ingen fælles udmelding fra de imamer, som onsdag deltog i det hastemøde, der blev afholdt i kølvandet på første afsnit af TV2-dokumentarserien "Moskeerne bag sløret".

- Vi har haft et positivt møde, og vi har diskuteret rigtig mange emner, sagde Anouar Touimi, som ved et pressemøde udtalte sig på vegne mødets deltagere.

Like localeyes.dk på Facebook

Det var imam Khalil Mushib fra Islamisk Kulturcenter i København, som havde indkaldt imamer og repræsentanter fra muslimske trossamfund i hele Danmark. I alt deltog 20 personer i mødet.

Han ville forud for mødet ikke oplyse, hvad mødet skulle omhandle.

Ousamma El-Saadi, som er formand for Grimhøjmoskéen ved Aarhus, sagde dog før mødet til DR Nyheder, at det netop var dokumentaren, som skulle bringes op på mødet.

Anouar Touimi havde dog efter mødet ingen kommentarer til TV2's dokumentar.

Under pressemødet blev han spurgt, om imamerne har besluttet at tage afstand til udtalelser i TV2's dokumentar.

- Ingen kommentarer, svarede han.

Han oplyste samtidig, at han ikke kunne kommentere noget af det, som var bragt op på mødet.

TV2's dokumentar har skabt meget debat. I et klip fra dokumentaren kan man blandt andet se Grimhøj-moskeens imam Abu Bilal, belære tilhørerne om, hvilke blodige straffe - herunder stening - Koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

I to andre klip rådgiver foredragsholdere i Grimhøj-moskeen muslimske kvinder om, hvordan de skal slå deres børn, hvis barnet ikke vil bede. Og en foredragsholder fortæller, at det ifølge Koranen er forbudt for muslimske kvinder at arbejde sammen med mænd.

/ritzau/