Hår fra John Lennon solgt for en kvart million


Denne lok af John Lennons hår blev solgt for en kvart million kroner. (Foto fra Heritage Auctions).


Vendelboen Ib Grønbech hylede forgæves i sin sang, at han ikke måtte “få Beatles-hår”. Den drøm har den britiske samler Paul Fraser netop fået opfyldt.

Han var klar til at betale kassen for de mørke lokker.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Fraser har lørdag købt en lok fra den afføde sanger John Lennon for 35.000 dollar på en auktion i USA.

35.000 amerikanske dollar kan veksles til lige knap en kvart million danske kroner.

Håret blev klippet af sangerens hoved i 1966 i forbindelse med hans rolle i den britiske filmkomedie “Hvordan jeg vandt krigen”.

John Lennons hårtotter, der blev klippet af en frisør i Hamburg, er blevet solgt på en auktion i Dallas.

– Det er den største lok af John Lennons hår nogensinde udbudt på en auktion, siger Garry Shrum, som leder Heritage Auctions’ afdeling for samlerobjekter med relation til musik.

– Denne verdensrekord er et varigt minde om den mere end 50 år lange kærlighedsaffære og fascination af Lennon og The Beatles.

John Lennon spillede rollen som Private Gripweed, og det var i den forbindelse, at han første gang offentligt tog de for ham så ikoniske runde briller på.

Mens lokkerne røg af i Hamburg, bar han brillerne resten af sit liv. John Lennon blev skudt i New York i 1980. Han blev 40 år.

Frisøren og teatersminkøren Klaus Baruck gemte håret fra sin verdenskendte kunde.

– Baruck var så begejstret over at skulle klippe Lennons berømte Beatles-hår, at han ringede til den lokale avis, skriver Heritage Auctions.

Senere samme år stillede frisøren op i et amerikansk tv-show på CBS med titlen “Jeg har en hemmelighed”, hvor deltagerne skulle gætte, at han var manden, der klippede John Lennon.

På auktionen i Dallas blev der også solgt et foto af Lennon taget umiddelbart før klipningen. Det blev solgt for 2125 dollar, hvilket svarer til 14.200 danske kroner.

/ritzau/AFP