Præsidentvalg i USA 2020 – Hvem står stærkest?


Dette indhold er sponsoreret


Der er præsidentvalg i USA i 2020. Her skal amerikanerne vælge imellem den nuværende republikanske præsident, Donald Joseph Trump og modkandidaten fra Demokrateren Joe Biden. Det bliver på mange måder et interessant valg, da Donald Trump kæmper for genvalg. Mange bookmaker spår et sejr til Trump, men alligevel var Trump undertippet i 2020. Præsidentvalget er kulminationen på fire år, hvor USA har været regeret af den kontroversielle skikkelse, der overraskede alt og alle ved præsidentvalget i 2016. Her slog han Hillary Clinton, højst overraskende og stik imod alle eksperters forventninger. Nu bliver spørgsmålet så om Donald Trump kan gentage succesen fra 2016 og vinde genvalg. Se præsidentvalg 2020 odds og læs mere om det store brag mellem Joe Biden og Donald Trump. Det bliver modsætningerne, der mødes og store dilemmaer skal diskuteres, når USA i november går til stemmeurnerne. Økonomi, invandring, sundhedskrisen og et potentielt finansielt kollaps er nemlig hvad der venter USA i den kommende tid. I denne artikel kigger vi kort på, hvad det amerikanske præsidentvalg i 2020 blandt andet kommer til at handle om.

Det største opsving og den største trussel – fire år mere med Trump?
Rekordlav arbejdsløshed, buldrende vækst i økonomien, krig mod Iran, en global pandemi, potentiel ny finansiel krise og rekordhøj arbejdsløshed. Det kan lyde som meget på én valgperiode, men det er ikke desto mindre, hvad Donald Trump har gennemgået i sin tid som USAs præsident. Starten af hans præsidentperiode var nemlig præget af enorm høje vækstrater og lav arbejdsløshed i USA. Landet havde for alvor kastet den finansielle krise af sig, og var på vej mod en ny guldalder i økonomien. Så blev det 2020… og siden nytår har Trump startet og afblæst en krig mod Iran, og er nu i krig mod en ny fjende. USA kæmper netop nu imod corona-pandemien som de fleste andre lande gør. Corona-krisen kradser både på den sundhedsmæssige og økonomiske front. Lige nu ligner det både et sundhedsmæssigt og økonomisk kollaps, som USA styrer imod – og dertil kommer spørgsmålet – er USA klar til fire år mere med Donald Trump?

Flere faktorer er afgørende for Trumps genvalg
Det kommer helt an på hvordan Trump navigerer USA gennem corona-krisen, og den efterfølgende finanskrise, der kommer efter pandemiens afslutning. Trump har lige nu gode “Approval Ratings”, hvilket plejer at være en god indikator for, om manden bliver genvalgt som USAs præsident i 2020.