To polske mænd varetægtsfængslet for groft hæleri af cykler

PADBORG: De to mænd blev stoppet i en lastbil nær Padborg med 32 cykler, hvoraf flere er meldt stjålet.

To mænd på 22 og 26 år, begge polske statsborgere, blev i weekenden ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet foreløbig frem til den 18. juni, sigtet for groft hæleri af cykler.

De sigtede nægter sig skyldige, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

De to mænd blev anholdt tidligt lørdag morgen i en lastbil på Sønderjyske Motorvej nær Padborg af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I lastbilen var der 32 cykler, hvoraf politiet foreløbig har kunnet konstatere, at fire var meldt stjålet i Jylland. Cyklernes værdi er endnu ikke gjort op, men politiet vurderer, at der er flere mærkevarecykler imellem.

- Anholdelserne er et resultat af UKA Vests målrettede fokus på udenlandske omrejsende kriminelle grupper. Grupperne begår ofte kriminalitet på tværs af politikredsene, forklarer politiinspektør Brian Fussing fra UKA Vest.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til efterforskningen i øjeblikket ikke oplyse yderligere til pressen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.