Tragisk: 43-årig dykker omkommet under dykkertur


Her kommer den 43-årige mands dykkerudstyr op til overfladen igen – det skal nu undersøges for eventuelle fejl.

HELSINGØR: Mandag omkring kl. 18 skete der en tragisk ulykke under to mænds dykketur i vandet udfor Søndre Strandvej i Helsingør, hvad der præcist skete er endnu ukendt - men det kostede en 43-årig mand hans liv.

En 43-årig mandlig dykker kom angiveligt i vanskeligheder under vandet, 100-150 meter fra land, udfor Søndre Strandvej mandag aften. Han dykkede på stedet med en makker, og hvad der præcist skete er nu det som Nordsjællands Politi undersøger.

- Vi undersøger omstændighederne og får hjælp af Søværnets Dykkertjeneste, de pårørende er underrettet oplyste Nordsjællands Politi ved 21-tiden om den tragiske ulykke.

Det lykkedes ellers for dykkermakkeren at få den 43-årige mand frigjort fra hans udstyr i vandet og herefter få ham bjærget ind til land, hvor der blev ydet livreddende førstehjælp indtil redningsfolkene nåede frem til stedet. Han bliver kort efter fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter, men hans liv stod ikke til at redde trods den store indsats.

Dykkerudstyr skal undersøges
Nordsjællands Politi kan mandag aften endnu ikke sige noget om, hvorfor den 43-årige dykker fik problemer - og den type udstyr som de to dykkere benytter tyder på at der var tale om yderst erfarne dykkere med avanceret dykkerudstyr.

- Vi skal have afhørt hans kammerat, og hans dykkerudstyr er sendt til Søværnets Dykkertjeneste, som skal undersøge, om der var fejl på det, oplyser vagtchefen for Nordsjællands Politi, mandag aften.

I løbet af aftenen fandt dykkerne frem til den 43-årige mands dykkerudstyr som lå tilbage på havbunden, det blev løftet op i en redningsbåd og sejlet ind til land og sikret af Søværnets dykkere.