Flere voldsanmeldelser i hovedstaden


Arkivfoto

5911 gange sidste år blev en voldsforbrydelse meldt til politiet i Region Hovedstaden. Det er en stigning på seks procent sammenlignet med 2014.

Det fortæller DR P4 København.

Stigningen er større end i resten af landet og sådan har det været de seneste år, hvor Region Hovedstaden har haft en markant mere kedelig udvikling i voldsstatistikerne end i de øvrige regioner.

Tallene, der kommer fra Danmarks Statistik, peger desuden på, at det især er en stigning i vold og trusler imod offentlige ansatte, der bærer den kedelige statistik.

Det er dybt bekymrende mener Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF, som organiserer 450.000 offentligt og privat ansatte.

- Vi må ikke fjerne fokus fra det her problem, for det eskalerer i periode. Det skal være stille og roligt at gå på arbejde, det skal ikke være et sted, man bliver udsat for vold, siger Bente Sorgenfrey til DR P4 København.

Hun peger på, at lederne skal blive bedre til at forebygge overfald på deres ansatte.

- Det er helt afgørende, at ledere er opmærksomme på, at her har vi en udfordring, og at de er i stand til at give redskaber til de medarbejdere, der er på arbejdspladsen, mener Bente Sorgenfrey.

I 2015 var der 1254 anmeldelser om vold eller trusler mod offentligt ansatte i Region Hovedstaden. Det er 200 flere end i 2014, hvor tallet også var steget.