Politiaktion: Psykisk syg mand var bevæbnet med skarpladt pistol

FREDERIKSVÆRK: En større politistyrke var i aktion på Skovfogedlodden lørdag formiddag, her lykkedes det at få overtalt en psykisk syg mand til at overgive sig efter han havde truet med at skyde sig selv.

Den psykisk syge mand havde forinde skrevet til en kontaktperson at han ville skyde sig selv, og den udmelding blev taget særdeles alvorligt af Nordsjællands Politi som ikke tog nogen chancer.

Politikredsens reaktionspatruljer blev sendt frem til stedet, fra Region Hovedstaden ankom en TEMS-enhed, særligt uddannede læger og paramedicinere, og en af politiets forhandlere ankom også til adressen for at få manden sikkert og uskadt ud.

Det lykkedes at tale manden til ro, angiveligt efter nogle timers indsats, og manden optrådte efterfølgende absolut fredeligt. Han var så rolig at han uden den mindste dramatik og uden håndjern blev kørt væk i en patruljevogn som noget af det sidste.

Efter manden havde overgivet sig foretog politiet en ransagning på stedet, og det var ifølge kilder, ude i en hæk i mandens have at der blev fundet en skarpladt pistol.

Den 35-årige mand er blevet sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, og han fremstilles søndag i et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød med krav om varetægtsfængsling, denne skal ske på en psykiatrisk afdeling grundet mandens tilstand.